26 / 04 / 2024

Süvari Bükreş’te üç mağaza açtı!

Süvari Bükreş’te üç mağaza açtı!

Son yıllarda yurtdışı yatırımlarını arttıran hazır giyim sektörü Romanya’ya adeta çıkarma yaptı. 129 mağazası bulunan erkek hazır giyim markası Süvari, Bükreş’te açtığı üç mağaza ile Avrupa pazarındaki iddiasını güçlendirdi....



Şirketin 2023 hedefi ise 700’ü yurtdışında olmak üzere 1000 mağazaya ulaşmak.


Son yıllarda yurtdışı yatırımlarını arttıran hazır giyim sektörü Romanya’ya adeta çıkarma yaptı. 129 mağazası bulunan erkek hazır giyim markası Süvari, Bükreş’te açtığı üç mağaza ile Avrupa pazarındaki iddiasını güçlendirdi. Süvari Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, perakendedeki en önemli gündem maddesinin yurtdışına açılmak olduğunu belirterek, şunları anlattı: “Yurtdışında 9 ülkede 35 mağazaya ulaşmış olduk. En büyük hedefimiz Türkiye’yi ihmal etmeden yurtdışında büyümek. Her yıl girdiğimiz ülke sayısını bir veya iki artırıp büyümek istiyoruz. Azerbaycan ve Kazakistan’da çok güçlüyüz. Kuzey Irak’ta da büyük bir ilgiyle karşılandık. İki ay içerisinde oradaki mağaza sayımız 5’e yükselecek. Mısır için de yatırım planlarımız hazır. Eğer ülke kısa zamanda toparlanırsa 4-5 mağaza açacağız. Aksi halde Mısır yerine başka aday ülkelerden birini planlayacağız. Romanya’da da kalıcı olmak istiyoruz. Ülkede potansiyeli olan tüm şehirlere gireceğiz. Planımız 3-5 mağaza açıp durmak değil. 3 yılda 10 mağaza açıp, akabinde 20’li 30’lu rakamlara çıkarmak istiyoruz.”


SATMAYA NİYETİMİZ YOK


Coşkun, girdikleri ülkelerde operasyonu tamamen kendilerinin yönettiğini ve ortaklık ile franchise modelini kabul etmediklerine de dikkat çekti. Şirketlerinin fonların yakın takibinde olduğunu belirten Ahmet Coşkun, “Şimdilik satış niyetimiz yok ama bazıları ile görüşüyoruz. Çünkü araya reddedemeyeceğimiz arkadaşlarımızı, tanıdıklarımızı sokuyorlar” dedi. Coşkun, şirketin ciro hedefleriyle ilgili olarak, “2013 yılını bir önceki yıla göre yüzde 25 artışla 160 milyon TL ciro ile kapatacağız. 2014 yılında yeni açacağımız mağazalarla ve mevcut mağazalarımızın verimliliğini artırarak toplamda yine yüzde 25 büyümeyi hedefliyoruz. 2014 yılsonu ciro hedefimiz asgari 200 milyon TL” diye konuştu.


Eren Güler/Hürriyet


Geri Dön