28 / 03 / 2024

Süvari, Rusya ve Fatsa'da mağaza açacak

Süvari, Rusya ve Fatsa'da mağaza açacak

Süvari Giyim bu yıl da öğrencilerin tasarımlarını sanayileştirip üretimi artıracak



AĞIRLIKLI olarak Anadolu'da mağazalaşan son iki yılda ise açılan alışveriş merkezleriyle İstanbul'a odaklanan erkek giyim markası Süvari Giyim, geçen yıl gömlek yaka ve kolları ile pantolon bellerinde yaptığı inovatif çalışmaları çeket, mont ve yeleklerde de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Marmara, Mimar Sinan ve Yeditepe üniversiteleri güzel sanatlar bölümü öğrencileri arasında yaptığı yarışmada ilk üçe giren tasarımları üretmeye hazırlandıklarını, bu yolla geçen yıl yüzde 20 artırdığı satışları yüzde 30'a çekmeyi planladıklarını belirten Süvari Giyim'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, "Her iki grupta da krize rağmen satışlarımızı bu inovatif çalışmalarla yüzde 20 oranında artırdık. Bu yıl ilk üçe giren tasarımların tamamı Mimar Sinan Üniversitesi'nden. Öğrencilerinin tasarımlarını üretim ekibimizin elinden de geçtikten sonra sanayiye dönüştüreceğiz" dedi. 2009'da satışlarını yüzde 148 artırdıklarını ve cirolarının 50 milyon TL'yi geçtiğini belirten Coşkun, Rusya'da 2 Fas'ta bir mağaza açacaklarını bildirdi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yenilikçi tasarımlarla fanatik müşteriler kazandık 

Süvari Giyim Genel Müdürü Fatih Coşkun, klasik giyimin daha kullanışlı olabilmesi için geliştirdikleri Süvari Innovative tasarımlarının kendilerine çok sayıda fanatik müşteri kazandırdığını söyledi.
 
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'yle birlikte düzenledikleri 'Farkı Sen Tasarla' yarışmasının ödül töreninde konuşan Coşkun, erkek giyiminde tek beklentinin şıklık olmadığı düşüncesinden yola çıkarak bu alanda pek çok tabuyu yıktıklarını vurguladı.

Erkeklerin ihtiyaç duydukları şeyleri onlar daha dile getirmeden hayata geçirmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Coşkun, Süvari Innovative'in son ürünü esneyen pantolon ve kemere de ilginin yüksek olduğunu kaydetti. Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun da yenilikçi ürünler sayesinde geçen yıl satışlarının yüzde 148, cirolarının da yüzde 97 oranında arttığını açıkladı. Ahmet Coşkun, erkeklere yönelik fark oluşturacak yeni koleksiyonlar hazırlamayı sürdüreceklerini söyleyerek, 2010 için 70 milyon dolarlık bir büyüme hedeflediklerini ifade etti. Süvari Innovative ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin öncülüğünde gerçekleşen üniversiteler arası 'Farkı Sen Tasarla' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Hem ceket hem de çanta olarak kullanılabilen 'Magic Bag-Jacket' tasarımıyla Ayşe Arzık biriciliği kazandı.
Neslihan Aydın/Zaman


Geri Dön