19 / 04 / 2024

Swarovski 2010'da 5 yeni mağaza açacak

Swarovski 2010'da 5 yeni mağaza açacak

2008 yılında Türkiye'ye direkt yatırım kararı alan Swarovski 2010'da 5 yeni mağaza açacak. Firma gençlere ise uygun fiyatlı koleksiyonla ulaşacak



Türkiye'ye 2004 yılında bayiler aracılığıyla giren daha sonra artan satış grafiğinden ve yabancı yatırımdan etkilenerek geçen yıl Türkiye'ye direkt yatırım kararı alan Swarovski, bu yıl beş yeni mağaza açacak. Hızla mağazalaşmak için yeterli finans kaynakları olduğunu sadece uygun lokasyon aradıklarını dile getiren Swarovski Türkiye Müdürü Aslı Tezcan, "Swarovski Türkiye pazarına çok inanıyor. Akdeniz kültüründen geldiğimiz için süslenmeyi çok seviyoruz. Nüfus da çok genç olunca Swarovski markasıyla birebir örtüşen bir ortam oluşuyor" dedi.

DOĞUYA DA GİRECEĞİZ
İlk etapta büyük şehirlerde arkasından da Antalya gibi turizm bölgelerinde olmak istediklerini ifade eden Tezcan, Orta ve Güney doğu Anadolu'da da mağaza açma planı yaptıklarını dile getirdi. "2009 yılı bizim için bir geçiş dönemiydi. Pazar dinamiklerini ve iller bazında satın alma alışkanlıklarını inceledik. 2010'da artık yatırım yapmaya başlıyoruz. 10 mağazaya ulaştık. İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  dışında Gaziantep, Kayseri ve Eskişehir'de de olmak istiyoruz" dedi. 2010 İlkbahar-Yaz koleksiyonuna özel dünyada ilk kez gençlere yönelik ve normale göre daha uygun fiyatlı bir koleksiyonu piyasaya sunacaklarının altını çizen Tezcan şöyle konuştu:

TAKLİT SORUN DEĞİL
"Son derece trendy, eğlenceli, uygun fiyatlı bir koleksiyon hazırlanıyor. Artık 13 - 14 yaş grubu da bizim müşterimiz. Bu koleksiyonda çizgi film karakterleri de olacak, animasyonlar da." Ayakkabıdan kayak takımına kadar neredeyse her ürünün üzerinde kullanılabilen Swarovski taşların taklitlerinden rahatsız olmadıklarını belirten Tezcan, "Markamızın taklitlerinin yapılıp satılması bizi rahatsız etmiyor. Bu şekilde marka her eve girmiş oluyor" dedi. Açacakları yeni mağazalarla taklitleri yerine orijinalleri her eve sokacaklarını dile getiren Tezcan, "Kaliteyi uygun fiyatla sunduğumuzda tüketici taklitlerini almak istemeyecektir. Sadece takı ile değil dekorasyon ürünleriyle de satış hacmini artıracağız" dedi.

100 TL'YE DE LÜKS ALINABİLİR
Swarovski'yi lüks marka olmaktan çok 'ulaşılabilir lüks' olarak tanımlayan Tezcan, "Mağazalarda 100 - 150 liraya da ürün bulmanız mümkün. Bu rakamlar orta gelir grubunun da ödeyebileceği rakamlar" diye konuşuyor.

ACELEMİZ YOK YER BAKIYORUZ
2009'da Ankara Gordion ve İstanbul Forum mağazalarını Swarovski'nin kendi yatırımıyla açtığını belirten Tezcan, bundan sonraki mağazaları da acele etmeden doğru yerlerde açmak istediklerini dile getirdi.

Türk kadını ışıltıyı seviyor

Müşterilerinin büyük bir bölümünü kadınların oluşturduğuna dikkat çeken Tezcan, doğu illerinde markaya bağımlı göz ardı edilmeyecek sayıda bir tüketici kitlesinin olduğunu ve bu tüketicilerin büyükşehirdeki mağazalardan alışveriş yaptıklarını söyledi. Kadınların ışıltıyı sevdiklerine dikkat çeken Tezcan erkeklerin ise kadınların bu ilgisinden dolayı özel günlerde Swarovski'yi hediye olarak satın aldıklarını ifade etti.

Sabah/Pınar Çelik


Geri Dön