28 / 03 / 2024

Symbol Yaşam ve Alışveriş Merkezi Mayıs'ta açılıyor!

Symbol Yaşam ve Alışveriş Merkezi Mayıs'ta açılıyor!

SYMBOL Yaşam ve Alışveriş Merkezi; sağlık, turizm ve gösteri merkezi gibi değişik konseptleri içerisinde bir araya getirerek, AVM sektöründe farklı bir karma proje konseptine imza attı. SYMBOL AVM Mayıs 2015'te açılıyor..



SYMBOL Yaşam ve Alışveriş Merkezi; sağlık, turizm ve gösteri merkezi gibi değişik konseptleri içerisinde bir araya getirerek, AVM sektöründe farklı bir karma proje konseptine imza attı. Kocaeli’nin en büyük inşaat ve konut firmalarının başında gelen Kavanlar İnşaat’ın yapımını üstlendiği proje Mayıs 2015 ayının sonunda kapılarını açacak. 


Türk alışveriş sektörü Mayıs ayında açılacak yeni bir alışveriş merkezi konsepti ile tanışmaya hazırlanıyor. Kocaeli’nde yapımı hızla süren Symbol Yaşam ve Alışveriş Merkezi, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 35 km mesafede ve D-100 karayolu üzerinde yer almaktadır. Yaklaşık 200 bin metrekarelik alana sahip olan projenin yatırım maliyeti 250 milyon USD’dir.

Yerli ve yabancı önemli birçok markanın bulunacağı SYMBOL’de; Türkiye’nin en fazla yatak kapasitesine sahip, ilk Hampton by Hilton Oteli, metrekare bakımından bölgenin en büyük araştırma hastanesi sayılacak Medikal Park ve yine bölgenin ihtiyacı olan modern bir eğlence ve gösteri merkezi de yer alacak.  Bu özellikleriyle ABD ve Avrupa’dan farklı unsurları bir araya getiren Symbol Yaşam ve Alışveriş Merkezi Doğu Marmara’nın son dönemlerdeki en önemli yatırımlarından birisidir.

Kavanlar İnşaat olarak bulundukları bölgede her zaman farklı ve yeni projelere imza attıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan açıklamasında şunları söyledi;

“ Bir yatırımcı olarak her zaman farklı projelere imza attım. Etrafımız, buna İstanbul’da dahil olmak üzere irili ufaklı birçok AVM ile dolu. Karma proje adında daha farklı oluşumlarda mevcut. Ancak biz burada öncelikle Kocaeli halkının ihtiyaçları nedir, bunu analiz ettik. Şehrimizi çok iyi tanıyoruz ve projemizi hayata geçirirkende buna dikkat ettik. Alışveriş merkezimiz içerisindeki markalar, restaurantlar ve cafelerle zaten bölgede önemli ölçüde bir fark yaratacak. Bunun yanı sıra Türkiye’nin en önemli hastaneler zincirinin birisi olan Medikal Park yanımızda yer aldı. Bölgemiz Türkiye’nin en önemli üretim bölgelerinden birisi birçok uluslararası firma üretimini burada yapıyor. Ve bu bağlamda uluslararası otel zincirine ihtiyaç vardı. Bu açığı Hilton markasını Symbol ailesinin içerisine kattık. Ayrıca modern bir kongre, gösteri ve toplantı merkezi de iş dünyasının ve sosyal hayatın beklentileri içerisindeydi. Bunların hepsini bir araya getirerek, Kocaeli’ne gerçek bir sembol, örnek proje yarattık. "

Çevre düzenlemesine de önem verdiklerini belirten Kavan, “ İzmit'in merkezini SYMBOL’e bağlayan  üst geçit ve köprülü kavşak için 24 Milyon TL ve diğer çevre yatırımları ile beraber 70 milyon TL harcadık. Projemizin yapımı ve kavşak inşaatımız eş zamanlı olarak hızla sürüyor. Mayıs 2015’de açmayı planlıyoruz. Proje Kocaeli’nde önemli bir istihdam merkezi olacak. Perakende sektöründen, sağlık, turizmden gösteri ve kongre sektörüne yaklaşık 3,000 kişiye de iş imkanı sağlayacak. "


Geri Dön