25 / 04 / 2024

T1 imar durumu nedir?

T1 imar durumu nedir?

İmar planlarında, imar durumları lejantlar ile gösteriliyor. Kimi alanlar "T1" olarak gösteriliyor. Peki, T1 imar durumu nedir? T1 imar ne demek? İşte yanıtı..



T1 imar durumu nedir?

İmar planlarında, imar durumları lejantlar ile gösteriliyor. "T1" ibaresi “Ticaret Alanı" için kullanılıyor.


Ticaret alanı kullanımında (en üst kademe T1, en alt kademe T3 olmak üzere) bir kademelenme veya ticari faaliyetlerin bir araya getirilmesi veya ayrıştırılması öngörülüyorsa “plan notlarında” da açıklanmış olması koşuluyla T1, T2, T3 sembolleri; çeşitlenmenin öngörülmediği durumlarda ise yalnızca T sembolü kullanılabiliyor.


Ticaret alanı

İş merkezleri, ofis-büro, çarşı, çok katlı mağazalar, kamu veya özel katlı otoparklar, alışveriş merkezleri, otel ve diğer konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi sosyal ve kültürel tesisler, lokanta, restoran, gazino, düğün salonu gibi eğlenceye yönelik birimler, yönetim binaları, katlı otopark, banka, finans kurumları, yurt, kurs, dershane, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri gibi ticaret ve hizmetler sektörüne ilişkin yapılar yapılabilen alanlardır. Ancak bu alanlarda katlı otopark, özel eğitim veya özel sağlık tesisi yapılabilmesi için uygulama imar planında bu amaçla değişiklik yapılması yapılarak ticaret kullanımından çıkarılması gerekiyor.


Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanları; Tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, turizm+ticaret, ticaret+konut, turizm+ticaret+konut kullanımlarından sadece birinin veya ikisinin veyahutta tamamının birlikte yer aldığı alanlar olarak ifade ediliyor.



Ticari konut imarı nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön