16 / 04 / 2024

Tabakhane'de 88 bina daha kamulaştırılacak!

Tabakhane'de 88 bina daha kamulaştırılacak!

Tabakhane'de yıkımların devam ettiğini dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, devam etmekte olan kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon’un yeni yaşam alanlarının kazanacağını söyledi.




Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilgili kamu kurumlarıyla birlikte yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleriyle Trabzon’un çehresini değiştirmeye devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Trabzon için büyük önem arz eden Tabakhane kentsel dönüşümünde yıkımlara devam ediyor.  Alanda bulunan 688 binadan 600’ünün kamulaştırdığı proje kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 175 milyon TL ödeme yapıldı. Henüz kamulaştırılmamış olan 88 binanın kamulaştırılması için de gerek ikili görüşmelere gerekse mahkeme sürecine devam ediyor. Bu binalarında kamulaştırılmasıyla alanda bulunan tüm binalar yıkılacak ve hazırlanan projenin uygulamasına geçilecek.



353 KONUTUN YAPIMI SÜRÜYOR

TOKİ ile ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırma ve yıkımların tam gaz devam ettiğini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, devam etmekte olan kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon’un yeni yaşam alanlarının kazanacağını söyledi. Proje kapsamında bölgede 353 konutun yapımının da sürdüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Tabakhanede kamulaştırma ve yıkım çalışmaları planlandığı şekliyle devam ediyor. Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi, Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi ve Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projelerinin tamamlanması ile söz konusu bölge hakikaten dünyada örnek olarak gösterilecek bir görünüme ve yaşam alanına kavuşacaktır. Trabzon’daki kentsel dönüşüm projelerinin başlatılmasının mimarı şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön