19 / 04 / 2024

Tabakhane’de yıkılan bina sayısı 490’a ulaştı!

Tabakhane’de yıkılan bina sayısı 490’a ulaştı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çerçevesinde yıkılan bina sayısı 490’a ulaştı, geriye kalan binaların kamulaştırılması için hukuki süreç devam ediyor.




Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çerçevesinde yıkılan bina sayısı 490’a ulaştı. Yıkımlar özellikle kamulaştırmaları tamamlanan Pazarkapı Mahallesi Devlet Sahil Yolu bölgesinin güney bölümünde ağırlık kazandı. 688 binanın yıkılacağı Tabakhane’de 630 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken,  hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 186 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. Geriye kalan binaların kamulaştırılması için hukuki süreç devam ediyor.


Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamulaştırılan alanlarda yıkım çalışmalarına hız verdiklerini ifade ederken, kentsel dönüşümlerle Trabzon’un çehresinin değiştirildiğini kaydetti.




Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Haber Karadeniz'den Günebakış Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yıkılan bina sayısı 490’a ulaştı. Yıkımlar özellikle kamulaştırmaları tamamlanan Pazarkapı Mahallesi Devlet Sahil Yolu bölgesinin güney bölümünde ağırlık kazandı. 688 binanın yıkılacağı Tabakhane’de 630 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 186 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. Geriye kalan binaların kamulaştırılması için hukuki süreç devam ediyor. 


Karadeniz'den Günebakış Gazetesi


Geri Dön