16 / 04 / 2024

Tabanlıoğlu Mimarlık 10’uncu kez Cityscape Global 2014’te yerini aldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık 10’uncu kez Cityscape Global 2014’te yerini aldı!

Türkiye’nin 32 firma ile temsil edildiği bu uluslararası gayrimenkul platformunda 10’uncu kez yer alan Tabanlıoğlu Mimarlık, yeni kitabı “Tabanlıoğlu Mimarlık: Saydamlık ve Modornite”nin Ortadoğu lansmanını da gerçekleştirdi.



Tabanlıoğlu Mimarlık, İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Dubai ve Doha ofisleri ile; bu önemli mimari arenada Türkiye’nin başarılarını da temsil ediyor.

Yenilikçi tasarımları ve kazandığı prestijli ödüllerle Türkiye’nin uluslararası mimarlık ofisi olarak kabul gören Tabanlıoğlu Mimarlık, 10 yıldan uzun süredir olduğu gibi sektörün en önemli uluslararası buluşmalarından olan Cityscape Global 2014’te de yerini aldı. Dubai World Trade Center’da Şeyh Maktoum bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum tarafından açılışı yapılan Cityscape Global 2014, 29 ülkeden 259 katılımcı firma ve yaklaşık 100 ülkeden 25 binin üzerinde ziyaretçisi ile uluslararası arenada yine büyük bir başarıya imza attı. 21–23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Cityscape Global 2014’ün ilgi odağında ise yine Türkiye yer aldı.

Türkiye’nin Orta Doğu ile kültürel ve fiziki yakınlığının sağladığı avantajın yanısıra Cityscape’e 10 yıldan fazla süredir düzenli olarak katılan Tabanlıoğlu Mimarlık, bölgede gerçekleştirdiği projelerle de öne çıkıyor. Dubai ve Doha’daki ofisleriyle son yıllarda Körfez ülkelerinde etkinliklerini arttıran Tabanlıoğlu Mimarlık, Dubai’de yapımı süren, otel ve konut ağırlıklı Crystal Towers projesinin yanısıra Doha’da sürdürdükleri kültür projesi ile de bu önemli mimari arenada Türkiye’nin entelektüel üretim kapasitesini ve mimari başarılarını temsil ediyorlar.

Cityscape Mimarlık Ödülleri’nde İstanbul Modern, Galataport, Kanyon, DMC Ankara, Levent Loft, Zorlu Center, Tripoli Kongre Merkezi, Dubrovnik Libertas Otel ve Astana Medya Center projeleri ile birçok farklı dalda ödülleri bulunan Tabanlıoğlu Mimarlık, adeta gelenekselleşen Cityscape Global katılımını bu yıl da gerçekleştirdi. 2012 yılından bu yana ofisleri ile bölgede yerleşik olan Tabanlıoğlu Mimarlık, Cityscape Global 2014’te de yer alarak, uluslararası işlerini ziyaretçilerle paylaştı. 

Cityscape buluşması, bölge için önemli olduğu kadar dünyadaki tüm yatırımcı ve mimarların uluslararası gelişmeleri yakından ve yüzyüze izleyebildikleri interaktif bir ortam oluşturmasıyla da değer kazanıyor. Cityscape buluşmasının kitabın Ortadoğu’da satışa sunulduğu tarihle örtüşmesiyle Tabanlıoğlu Mimarlık, kentin enerjisine mimari anlamda ekstra bir katkıda daha bulunuyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın son dönem projelerini içeren, Rizzoli New York tarafından “Tabanlıoğlu Mimarlık: Saydamlık ve Modernite” (“Tabanlioglu Architects: Transparency and Modernity”) başlığıyla derlenen monografik kitabın ilk tanıtımı, geçtiğimiz Haziran ayında Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi sırasında gerçekleştirilmişti.

Murat Tabanlıoğlu’nun Türkiye Pavyonu’nda “Hafıza Mekanları” (“Places of Memory”) başlıklı projenin küratörlüğünü de üstlendiği Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi sırasında Venedik’te 6 Haziran’da gerçekleşen lansmanda Tabanlıoğlu Mimarlık’ın yeni kitabına, uluslararası sanat ve mimarlık dünyasının önemli temsilcileri büyük ilgi göstermişti.

“Tabanlıoğlu Mimarlık: Saydamlık ve Modernite” kitabının Ortadoğu lansmanı da, Cityscape Global 2014 sırasında gerçekleştirildi. 21 Eylül günü Dubai Ayyam Galeri’de özel bir sergi eşliğinde verilen resepsiyonla Ortadoğu lansmanı “Tabanlıoğlu Mimarlık: Saydamlık ve Modernite” kitabı ilk kez satışa sunuldu. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından verilen resepsiyon, Türkiye ve Körfez ülkelerinin yanı sıra birçok ülkeden gayrimenkul, sanat ve mimarlık dünyasının önemli temsilcilerini buluşturdu.

“Tabanlıoğlu Mimarlık: Saydamlık ve Modernite” kitabının Ortadoğu lansmanında ev sahipleri Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu’nun yanı sıra Prof. Dr. Suha Özkan, Türkiye Cumhuriyeti Abu Dhabi Büyükelçisi Şefik Vural Altay ile American University of Sharjah’dan Doç. George Katodrytis de kısa konuşmalar yaptılar.

“Tabanlıoğlu Mimarlık: Saydamlık ve Modernite” kitabının ilk dünya tanıtımının Murat Tabanlıoğlu’nun Venedik Bienali Mimarlık Sergisi’nde Türkiye’yi temsilen açılan ilk Pavyon’un ilk küratörlüğünü üstlendiği “Hafıza Mekanları” (“Places of Memory”) başlıklı proje ile eş zamanlı olarak Venedik’te gerçekleştiğini hatırlatan Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, “Bu hem tarihsel olarak önemli bir ilk adım ve hem de Tabanlıoğlu Mimarlık için onur verici bir zamanlama idi. İkinci monografimizin ikinci tanıtımının da, bu önemli uluslararası arenada, ofisimizin de bulunduğu Dubai’de ve katılımımızı gelenekselleştirdiğimiz Cityscape Global 2014 ile birlikte olması, bizler için ayrı bir anlam taşıyor. Türkiye’deki entelektüel üretimin, mimarı başarıların önemli örneklerini bu uluslararası arenada paylaşmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın ikinci monografik kitabının; modern mimarlık geleneğinden beslenen yenilikçi tasarımlarıyla ulusal ve uluslararası arenada önce çıkan son dönem Tabanlıoğlu Mimarlık projelerini kapsadığını belirten Murat Tabanlıoğlu da, “’Tabanlıoğlu Mimarlık: Saydamlık ve Modernite’, özverili ve titiz bir çalışma ile, alanlarında uluslararası öneme sahip değerli isimlerin katkılarıyla ortaya çıktı. Özellikle kitapta yer alacak projelerimizi seçerken harcadığımız yoğun çaba, bir anlamda işlerimizin nitelik ve nicelik açısından başarısını da işaret ettiği üzere, bizler için ayrı bir gurur kaynağı oldu” açıklamasıyla birlikte “Tabanlıoğlu Mimarlık: Saydamlık ve Modernite” kitabına emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın başarılarının, Türkiye için olduğu kadar dünyada da yeri olduğuna dikkat çeken, Prof. Dr. Suha Özkan da, kitabın başlığına referansla, şeffaflık ve çağdaşlık vurgusunun ofisin işlerinde öne çıktığını belirtti.

Resepsiyona katılan Türkiye Cumhuriyeti Abu Dhabi Büyükelçisi Şefik Vural Altay da kısa bir konuşma yaparak, Tabanlıoğlu Mimarlık'ın uluslararası arenada ve bölgede kazandığı başarılandan ötürü duyulan gururu aktardı.

Sharjah Amerikan Üniveristesi öğretim üyesi George Katodrytis ise Tabanlıoğlu Mimarlık’ın projeleri ile ilk kez yıllar önce Cityscape yarışmalarında jüri üyesi iken tanıştığını ve bölgeyi yakından tanıyan bir mimar ve kritik olarak, Tabanlıoğlu’nun Ortadoğu ve Körfez Bölgesi mimarlığına katkılarını çok önemsediğini belirtti.

Resepsiyonda, Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu, lansmana katılan tüm misafirlerine yeni kitaplarını imzalayarak hediye ettiler.

Dr. Suha Özkan’ın hazırladığı Tabanlıoğlu Mimarlık’ın yeni kitabında, ayrıca Phlip Jodidio ve Luis Fernandez-Galiano’nun metinleri de yer alıyor. Dünyanın en iyi kitap tasarımcılarından olarak bilinen ve bu yıl Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin kitaplarını da hazırlayan Irma Boom’un tasarımıyla gerçekleşen paperback formatındaki kitapta; Tabanlıoğlu’nun Türkiye ve yurtdışında gerçekleşen, konuttan karma projelere, yüksek yapılardan müzeye değişen geniş bir yelpazedeki işleri bir arada yer alıyor.



Geri Dön