24 / 04 / 2024

Tabanlıoğlu Mimarlık Astana Arena Stadyumu ile ödül aldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık Astana Arena Stadyumu ile ödül aldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık 'ın Kazakistan 'da gerçekleştirdiği 30 bin kişilik Astana Arena Stadyumu, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri 'nde 'Asya-Pasifik Bölgesi'nin En İyi Kamusal Yapısı' seçildi



Tabanlıoğlu Mimarlık 'ın Kazakistan 'da gerçekleştirdiği 30 bin kişilik Astana Arena Stadyumu, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri 'nde 'Asya-Pasifik Bölgesi'nin En İyi Kamusal Yapısı' seçildi. Levent Bahçe projesiyle 2011 Uluslararası RIBA (Britanyalı Mimarlar Kraliyet Enstitüsü) Ödülü 'nü kazanmasından kısa bir süre sonra Astana Arena ile yeni bir uluslararası ödülün daha sahibi olan Tabanlıoğlu Mimarlık, ödülünü çin 'de aldı.

30 bin kişilik Astana Arena, bulunduğu coğrafyanın sert iklim koşullarına uygun olarak FIFA ve UEFA kriterleriyle tasarlanmasını yanı sıra şehir için simgesel bir yapı anlamı taşıyor. Stadyumun yeşil alanını korumak, iklimsel faktörlerden etkilenmemek ve farklı etkinliklere ev sahipliği yapmak üzere istenildiğinde 15-20 dakika içinde tamamen açılıp kapanabilen hareketli çatı sistemiyle Arena futbol müsabakaları dışında basketbol, tenis gibi spor müsabakaları, konser, fuar ve kutlamalar gibi farklı amaçlar için de kullanılabiliyor. Sembol İnşaat'ın uygulamasını yaptığı projede prefabrike olarak imal edilen çelik konstrüksiyonlar gibi, kullanılan malzemenin çoğu Türkiye 'den temin edildi. Stad, açıldığı 2009 yılında UEFA Başkanı olan Michel Platini 'nin 'Avrupa 'nın En Güzel Stadı'   olarak nitelendirilmişti.

 


Geri Dön