29 / 03 / 2024

Tabanlıoğlu Mimarlık iki farklı yarışmada üç ödül aldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık iki farklı yarışmada üç ödül aldı!

Türkiye mimarlığının öncü ofisi oaln Tabanlıoğlu, birbiri ardına aldığı uluslararası ödüllerle başarılarını tescillendirmeye devam ediyor. Tabanlıoğlu Mimarlık yapılan iki farklı yarışmada üç ödül birden aldı.



Tabanlıoğlu Mimarlık, aynı proje ile iki ayrı yarışmada 4 gün arayla 3 prestijli ödül birden almanın gururunu yaşadı. Tabanlıoğlu, aldığı bu prestijli ödüller kadar, aynı proje ile ve birkaç gün arayla elde ettiği bu benzersiz başarı ile de, uluslararası arenada yine tüm dikkatleri üzerinde topladı. 

Tabanlıoğlu Mimarlık ESAS Aeropark projesi ile; önce dünyanın en önemli mimari değerlendirmelerinden Leaf International Awards 2014’te “Yılın Karma Yapısı” dalında büyük ödüle layık görülürken, 4 gün sonra ise aynı proje ile International Property Awards’da beş yıldızla “Türkiye’nin En İyi Yapısı” ve “Avrupa’nın En İyi Karma Yapısı” seçilerek iki ödül birden aldı. 

Ulusal ve uluslararası alanda birçok özgün projeyi hayata geçiren Tabanlıoğlu Mimarlık, birbiri ardına aldığı ödüllerle başarılı çalışmalarını tescillendirmeye devam ediyor. Türk mimarlığının uluslararası markası Tabanlıoğlu Mimarlık, iki ayrı yarışmada ESAS Gayrimenkul’e ait ESAS Aeropark projesi ile birbiri ardına elde ettiği 3 ayrı birincilik ile ulusal ve uluslararası birçok başarısını tescil eden ödüllerine yenilerini ekledi. Tabanlıoğlu Mimarlık, aldığı son prestijli ödüller kadar, aynı proje ile 4 gün içinde 3 ödül birden almasıyla da mimarlık dünyasında dikkatleri yine üzerine topladı.

Leaf International Awards 2014 zaferi

Bugüne kadar ulusal olduğu kadar birçok uluslararası prestijli ödülü Türkiye’ye getiren Tabanlıoğlu Mimarlık, on dördüncüsü düzenlenen ve dünyanın farklı ülkelerinden güncel, yenilikçi projelerinin katıldığı, Leaf International Awards 2014’ten de zaferle çıktı. Tabanlıoğlu Mimarlık ESAS Aeropark projesi ile, dünyanın en önemli mimari değerlendirmeleri arasında yer alan Leaf International Awards 2014’te “Mixed-Use Building of the Year / Yılın Karma Yapısı” dalında büyük ödüle layık görüldü.

Mimarlık dünyasının ünlü isimleri seçti

Bu prestijli yarışmanın yapı ve proje dallarında 13 farklı kategorideki değerlendirmeleri, Carlo Castelli (AECOM) Alan Crawford (Crawford Partnership), Firas Hnoosh (BDP), Božana Komljenovic (Zaha Hadid), Rysia Suchecka (NBBJ), Carlo Castelli (AECOM) ve Lev Libeskind (Daniel Libeskind) gibi mimarlık dünyasından ünlü isimlerinden oluşan jüri tarafından yapıldı.

Karma Yapı kategorisinde, CORNELIUS + VÖGE, North Atlantic House, Odense ise Denmark projesi ile birlikte finalde ESAS Gayrimenkul için hayata geçirdiği ESAS Aeropark projesi ile yer alan Tabanlıoğlu Mimarlık’ın rakibi oldu. Yarışma jürisinin yaptığı değerlendirmede; Tabanlıoğlu Mimarlık ESAS Aeropark ile rakiplerini geride bırakarak, 10 Ekim Cuma akşamı Almanya’nın Dusseldorf kentinde gerçekleştirilen ödül töreninde büyük ödüle uzandı.

ESAS Aeropark’ın projesinin başarısı 

jüri değerlendirme raporuna yansıdı

Finalde; projelerin yaratıcı, iyi mimarlık örnekleri olarak işverenin beklentilerini karşılamalarının yanı sıra çevresel ve sosyal yarar gözetilerek tasarlanmış olmalarını da değerlendiren ödül jürisinin ESAS Aeopark için hazırladığı raporda; “İki bloğun birbirleri ile ilişkisinden ve arazi üzerinde konumlanmasından doğan yumuşak eğriler, zarif bir akış oluştururken, estetik kazandırıyor. Mütemadi saydam cephe sayesinde dış alanlarla doğru bir görsel ilişki kuruluyor ve böylelikle iç mekanlarda gün ışığından optimum yararlanılıyor” notu yer aldı.


International Property Awards’ta 

Tabanlıoğlu Mimarlık’a çifte ödül

Tabanlıoğlu Mimarlık, ESAS Aeropark projesi ile, Leaf International Awards 2014’te elde ettiği bu prestijli başarının üzerinden henüz birkaç gün geçmişken, bu sefer de gayrimenkul dünyasının en yetkin ödüllerinden International Property Awards / Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde çifte ödül almanın gururunu yaşadı. Tabanlıoğlu Mimarlık ESAS Aeropark projesi ile International Property Awards 2014’de beş yıldızla “Türkiye’nin En İyi Yapısı” ve “Avrupa’nın En İyi Karma Yapısı” seçilerek, iki ödül birden kazandı.

“Avrupa’nın En İyisi” unvanı ile

“Dünyanın En İyisi” için yarışacak 

Tabanlıoğlu Mimarlık ESAS Aeropark ile International Property Awards’da kazandığı bu başarı ile birlikte, “Avrupa’nın En İyisi” unvanı ile “Dünyanın En İyisi” seçilmek için de yarışacak. İlk aşama olarak Afrika, Asya-Pasifik, Arabistan, Kanada, Karayibler, Orta ve Güney Amerika, Avrupa, Birleşik Krallık ve ABD birincilerinin seçildiği International Property Awards’ın son aşamasında ise bu bölgelerin tüm birincileri arasından “Dünyanın En İyisi” seçiliyor. International Property Awards’da kategorilerindeki “Dünyanın En İyileri”, Aralık 2014’te Dubai’de gerçekleşecek törende ilan edilecek.

Gayrimenkulün en önemlilerinden biri: 

International Property Awards 2014

International Property Awards -Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri; mimari, yatırım ve gayrimenkul sektörünü temsilen farklı disiplinlerden 70 üyesiyle, 1995 yılından bu yana alanındaki dünya en önemli değerlendirme platformlarından biri olarak kabul ediliyor. Tabanlıoğlu Mimarlık’a, ESAS Aeropark projesi ile International Property Awards’da layık görüldüğü “Türkiye’nin En İyi Yapısı” ve “Avrupa’nın En İyi Karma Yapısı” ödüllerini, 14 Ekim’de Londra’da düzenlenen törenle verildi.

Melkan Gürsel Tabanlıoğlu:

“Nadir yaşanabilecek farklı bir gurur”

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın birbiri ardına aldığı ödülleri değerlendiren Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, “Farklı coğrafyalarda gerçekleştirdiğimiz birçok proje ile bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası prestijli ödül aldık. Aldığımız her bir ödül, bizler için ayrı bir mutluluk, gurur ve motivasyon kaynağı oldu. Ancak bu son kazandığımız uluslararası ödüller, taşıdıkları anlam ve prestijleri kadar, aynı proje ile ve birkaç gün arayla layık görülmemiz açısından bize nadir gerçekleşecek farklı bir gurur da yaşattı” dedi. 

Murat Tabanlıoğlu:

“Ödülleri, tüm Türkiye ile paylaşıyoruz”

Murat Tabanlıoğlu da, "ESAS Aeropark projemizin yakaladığı başarı, Türkiye’nin ekonomiden ticarete, gayrimenkulden havacılık sektörüne kadar birçok alanda kat ettiği mesafeyi de işaret ediyor. Bu anlamda ödüllerimizi, tüm Türkiye ile paylaşıyoruz” diyerek, başta Tabanlıoğlu Mimarlık’a bu projeyi gerçekleştirme fırsatı veren ESAS Holding olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.



Geri Dön