24 / 04 / 2024

Tabanlıoğlu Mimarlık yurtdışı projelerinde Türk malı kullanıyor!

Tabanlıoğlu Mimarlık yurtdışı projelerinde Türk malı kullanıyor!

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın ortağı Melkan Gürsel, Galataport'a isminin kendi ofislerinde verildiğini belirterek, "Saçlarımı bu projede ağarttım. Çocuğu biz yapamadık, inşallah iyi olur" dedi.



Tabanlıoğlu Mimarlık'ın ortağı Melkan Gürsel, Galataport'a isminin kendi ofislerinde verildiğini belirterek, "Saçlarımı bu projede ağarttım. Çocuğu biz yapamadık, inşallah iyi olur" dedi.


Türkiye'nin önde gelen mimarlık ofislerinden Tabanlıoğlu Mimarlık, küresel şirket olma yolunda hızla ilerliyor. Kazakistan, Rusya, Dakar, Astana, Senegal, Dubai, Libya, Dubrovnik, Tokyo ve Berlin'de birçok projeye imza atan şirket, şimdi de Fildişi'ne gidiyor. Dubai'deki Cityscape Gayrimenkul Fuarı'nda projelerini anlatan şirketin ortaklarından Melkan Gürsel, cirolarının yüzde 60-70'inin yurtdışı projelerinden geldiğini belirterek, "Önümüzdeki hafta Fildişi Sahilleri'nde kongre merkezi prezentasyonu yapacağız" dedi. 


KNOW HOW İHRACATI 

İstanbul dışında Ankara, Doha, Dubai ve Londra'da ofisleri olduğunu belirten Melkan Gürsel, yurtdışına know how ihracatı yaptıklarını vurguladı. Yaptıkları işin hizmet ihracatı olduğunu söyleyen Gürsel, şöyle konuştu: "Dışarıda yaptığımız projelerde Türk malı ürünler kullanıyoruz. Dubai'de yaptığımız Crystal Tower'da da yüzde 60-65 Türk malı kullanıyoruz. Mermer, doğaltaş, halı gibi birçok ürünü Türkiye'den getiriyoruz. Projede 2 bin kişilik cami de var. Onun el hattatını bile ülkemizden getiriyoruz." 


SAÇLARIMI AĞARTTIM 

Türkiye'de gerçekleştirdikleri projelere de değinen Gürsel, en çok Galataport'a üzüldüğünü şu sözlerle anlattı: "Projeye ismi bizim ofisteki masada verildi. Yani isim babası biziz. 2000'li yıllarda konuştuk, projemizi çizdik. Şimdi bizim projemizle ihaleye çıkıldı. Şu anda ABD'li bir tasarımcı gerçekleştiriyor. Saçlarımın bir kısmını bu projede ağarttım. Çocuğu biz yapamadık inşallah iyi bir şekilde yaparlar." 


MİMARLAR ODASI'NA TEPKİ 

Dünyada İngiliz Mimarlar Odası'nın çok etkin olduğunu, toplantılara katıldığını anlatan Gürsel, "Bizim Mimarlar Odası hiçbir yerde yok. Tanıtımımızın yapılıp, önümüzün açılması lazım. Devletin de bu konuda politika üretmesi gerek" değerlendirmesini yaptı. 


TAKSİM'E KÜTÜPHANE AÇIYOR

Dünyada birçok tasarıma imza atan Tabanlıoğlu Mimarlık, şirketin 59 yıllık birikimini gençlerle buluşturacağı bir projeyi de hayata geçirmeyi planlıyor. Taksim'de Beyoğlu'nda bulunan şirket binasını renove edeceklerini söyleyen Melkan Gürsel, "Binanın altına bir kütüphane açmayı düşünüyoruz" dedi. 


Sabah


Geri Dön