25 / 04 / 2024

Tabii afet nedeni ile gayrimenkulleri zarar görenlere yardım kararı!

Tabii afet nedeni ile gayrimenkulleri zarar görenlere yardım kararı!

Tabii Afet Nedeni ile Fiilen Oturduğu Konutları ve Kullandıkları İş Yerleri Hasar Görenlere Yapılacak Yardımlara Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar 18 Mayıs 2012 Cuma günü 28296 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...



Resmi Gazete

18 Mayıs 2012 CUMA

Sayı : 28296


Tabii Afet Nedeni ile Hayatını Kaybeden, Sakat Kalan ve Fiilen Oturduğu Konutları ve Kullandıkları İş Yerleri Hasar Görenlere Yapılacak Yardımlara Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar



MADDE 1 – 7/12/1995 tarihli ve 95/7750 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Tabii Afet Nedeniyle Hayatını Kaybeden, Sakat Kalan ve Fiilen Oturduğu Konutları veya Kullandıkları İş Yerleri Hasar Görenlere Yapılacak Yardımlara Dair Karara aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.


“GEÇİCİ MADDE 9 – 23/10/2011 ve 9/11/2011 tarihlerinde Van’da meydana gelen depremler nedeniyle, 7269 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde ilgili valilikçe yapılan kesin hasar tespitlerine göre fiilen ikamet ettikleri konutları az hasarlı olarak tespit edilenlere, kiracı ya da mal sahibi olduklarına bakılmaksızın, onarım ve barınma yardımı olarak bir defaya mahsus olmak üzere 1.250 TL karşılıksız yardım yapılır.


Yardımlardan, birden fazla konut sahibi olanlar sadece bir konut için yararlandırılır.


Yardımı alanlar, kamu kurum ve kuruluşlarının depremzedeler için tahsis ettiği sosyal tesisler, prefabrike konutlar, konteynerler ve çadır kent hizmetlerinden yararlanamazlar.


Yardımlar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Özel Hesabından kaynak aktarılmak suretiyle ilgili valilik tarafından yapılır.


Yardımların dağıtımına ilişkin esaslar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından belirlenir.”


MADDE 2 – Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


Geri Dön