17 / 04 / 2024

Taboo, üçüncü restoranı Sapphire'de açacak

Taboo, üçüncü restoranı Sapphire'de açacak

Mehmet Büyükgürel ve Burak Ülkeroğlu üçüncü restoranı Sapphire'de açıp paket servisi büyütecek



Sapphire'de restoran açacak
Araştırma firması AC Nielsen'da 15 yıl çalıştıktan sonra her şeyi bırakıp restoran işine giren Mehmet Büyükgürel Taboo restoranın sahibi Burak Ülkeroğlu ile üçüncü restoranı Sapphire'de açıp paket servisi büyütecek

Ulus ve İstinye'deki iki restoranın ardından üçüncü restoranı Avrupa'nın en yüksek binası Sapphire'in gurme katına açmaya hazırlanan Mehmet Büyükgürel ve Burak Ülkeroğlu'nun sahip olduğu Taboo, paket servisle büyüyecek. 15 yıl araştırma firması AC Nielsen firmasında çalıştıktan sonra her şeyi bırakıp restoran işine girmeye karar verdiğini belirten Büyükgürel, "Kurumsal oyunlardan, tiyatrodan çok sıkılmıştım. Burak eski arkadaşım. Restoranını görüp ortak olalım dedim. Taboo'yu restoran kimliğinden cafe - bat kimliğine taşıdık ve paket servise odaklandık. Şu an ciromuzun yüzde 50'sini paket servis oluşturuyor. İlerleyen dönemlerde bunu artıracağız" diye konuştu.

'DERDİMİZ SOSYETİK OLMAK DEĞİL'
Sapphire'de de Ulus ve İstinye'de olduğu gibi ağırlıklı olarak evlerden gelen siparişlerle büyümeyi planladıklarının altını çizen Büyükgürel, "5 yıldızlı restoran kalitesini paket servise taşıdık. Yemeği soğutmayan paketler ürettirdik. İşimiz fast casual dining denen hızlı ama kolay akşam yemekleri" dedi. "Derdimiz sosyetik olmak değil mahalleli olmak ama mahalleden kastımız Ulus, Etiler, Bebek" diyen Büyükgürel, fiyatların da tahmin edilenin altında olacağını sözlerine ekledi.
Sabah-Pınar Çelik


Geri Dön