29 / 03 / 2024

Tadilat projesi nasıl yapılır?

Tadilat projesi nasıl yapılır?

Tadilat projesi, yapılacak işlemin türüne göre değişkenlik gösteriyor. Tadilat projeleri basit ve esaslı tadilatlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tadilat projesi nasıl yapılır? Tadilat projesi yapmak için gerekenler nelerdir?



Tadilat projesi nasıl yapılır?

Basit tamir ve tadil; Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine deniyor.


Esaslı tadilat ise; Yapılarda taşıyıcı unsuru etkileyen veya yapı inşaat alanını veya emsale konu alanını veya taban alanını veya bağımsız bölüm sayısını veya ortak alanların veya bağımsız bölümlerin alanını veya kullanım amacını veya ruhsat eki projelerini değiştiren işlemlerdir. Esaslı tadil, ruhsata tabi tutuluyor. Peki, tadilat projesi nasıl yapılır?


Yapı ruhsatı işleri bu maddede belirtilen esaslar çerçevesinde yapılır.

Yeni inşaat, ilâve ve esaslı tadilât yapmak üzere parsele ait imar durum belgesi, yol kotu tutanağı, kanal kotu tutanağı ve uygulama imar plânına esas onaylı jeolojik ve jeoteknik etüt raporunun parselin bulunduğu alana esas bölümünü almak için; yapı sahipleri veya vekilleri başvuru dilekçelerine aplikasyon krokisini ve tapu kayıt örneği veya istisnaî hâllerde tapu kayıt örneği yerine geçen belgeleri ekleyerek ilgili idareye müracaat ederler.


Gerekli belgeler:

-Tapu Tescil Belgesi


-İmar Durumu Çap belgesi: Yapı nizamı, kat adedi, saçak seviyesi, yollardan ve komşu parsellerden çekme mesafeleri ve inşaat emsallerini gösteren bir belge


- Mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa, ebatlı kroki


Dilekçe örneği:


.............. Belediye Başkanlığı’na



............ ilçesi,.............................. Cad/Sok.,..................noda, ve tapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde kayıtlı taşınmaza ................................................. tadilat ruhsatı almak için gereğini arz ederim. 


Adres : ………………………

İsim 

İmza


Eki: -Tapu örneği

-(Vekil ise Vekaletname örneği)

-Başvuru sahibi şirket ise; vergi nosu, 

firmanın açık ismi belirtilecektir. 


Adres:.................................

............................................

............................................


Telefon:..............................




Tadilat projesi nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön