18 / 04 / 2024

Tahincioğlu, 5 projeden 10 milyar TL gelir bekliyor!

Tahincioğlu, 5 projeden 10 milyar TL gelir bekliyor!

Tahincioğlu, gayrimenkulde yatırımlarını sürdürüyor. Şehir merkezinden ilk kez Başakşehir’e yönelen şirket, 3 yılda hayata geçireceği 5 projeden 10 milyar liralık satış geliri hedefliyor.



Kent Gıda’yı Cadburry Schweppes’e satmasının ardından gayrimenkul sektörüne ağırlık veren Tahincioğlu, yatırımlarına devam ediyor. Ataşehir, Beşiktaş, Kozyatağı, Levent gibi şehrin merkezi lokasyonlarında projelere imza atan Tahincioğlu, bu kez İstanbul’un gelişen bölgelerinden Başakşehir’e yöneldi.  

 

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Gayrimenkul sektöründe yatırıma son sürat devam ediyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içinde planladığımız 5 projenin satış geliri 10 milyar lirayı aşacak” dedi. Tahincioğlu’nun önümüzdeki dönemde planladığı projeler arasında Emlak Konut GYO’dan ihalesini kazandığı İstinye ve Kayabaşı’nun yanı sıra Yenisahra, Beykoz, Çengelköy, Bomonti, Zeytinburnu ve Kozyatağı bulunuyor.  

 

‘Geleceğine inanıyoruz’

 

Tahincioğlu Gayrimenkul, 350 milyon liralık yatırımla hayata geçen Nidapark Başakşehir’in satışlarına başladı. Başakşehir’in geleceğine inandıklarını vurgulayan Özcan Tahincioğlu, merkezi noktalardan neden Başakşehir’e yöneldiklerini şöyle açıkladı: “Ataşehir’de projelerimize başladığımızda bize ‘Neden Ataşehir’de proje yapıyorsunuz?’ diye soruyorlardı. Biz de bölgeye çok inandığımızı söylemiştik, şimdi Ataşehir’in geldiği nokta ortada. Başakşehir’in de geleceğine çok inanıyoruz. Şehrin merkezinde olmasa da kendi içinde merkez oluşturacak bir bölge. Altyapısı çözülmüş ve belediyeler bölgenin tasarımına çok önem veriyor. ” 

 

400 milyon TL bekliyor

 

Özcan Tahincioğlu, projeden 400 milyon lira satış geliri beklediklerini belirterek, “Metrekare fiyatımız 3 bin 600 lira seviyesinde. Çıkmış olduğumuz fiyat, bölgeye göre düşük bir fiyat. Şu anda satışta bulunan 4 projemizin yüzde 95’ini sattık. Başakşehir’in de aynı ilgiyi göreceğini düşünüyoruz. Genelde lansmanın ardından geçen 3 ayda satışlarımızı tamamlıyoruz” diye konuştu.


374 daire ve 48 ünite var

 

TAHİNCİOĞLU Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım, proje hakkında şu bilgileri verdi: “5 blokta 374 daire ve 48 ticari üniteden oluşan ve büyüklükleri 88 ile 314 metrekare arasında değişen Nidapark Başakşehir’de, 2+1, 3+1 ve 4+1  daire seçenekleri yer alıyor. Daire fiyatlarının KDV dahil 459 bin TL’den başladığı projemizi Ekim 2017’de teslim etmeyi planlıyoruz.”

 

Dönüşüm Nidapark’tan

 

ÖZCAN Tahincioğlu, kentsel dönüşüm projelerini yürütmek için Nidapark A.Ş.’yi kurduklarını belirtti. Tahincioğlu, “Daha esnek hareket edebilmek için bu şirketi kurduk. Şu anda Bağdat Caddesi’nde 15 adet binanın kentsel dönüşümünü yapıyoruz” dedi.

 

İstinye’yi teslim aldı

 

TAHİNCİOĞLU, İstinye’de Emlak Konut GYO’ya ait arsayı 3.6 milyar lira satış toplam geliri hedefiyle kazanmıştı. Arsayı devraldıklarını ifade eden Özcan Tahincioğlu, “Önümüzdeki senenin ilk yarısında ruhsat almayı planlıyoruz” dedi.


Vatan/Meltem KARA


Geri Dön