28 / 03 / 2024

Tahincioğlu'nda ofisin payı yüzde 80'e çıktı!

Tahincioğlu'nda ofisin payı yüzde 80'e çıktı!

Nitelikli ofis projeleri üreten Tahincioğlu, bitirdiği Nidakule Göztepe, Nidakule Kozyatağı ve Palladium Tower'ın ardından Nidakule Ataşehir ve Nidakule Levent projelerine devam ediyor. Tahincioğlu'nun genel projeler içinde ofise ayırdığı pay yüzde 80'e ç




Palladium Tower'ın ardından Nidakule Ataşehir ve Nidakule Levent projelerine devam eden Tahincioğlu'nun genel projeler içinde ofise ayırdığı pay yüzde 80'e çıktı. 

Nitelikli ofis projeleri üreten Tahincioğlu, bitirdiği Nidakule Göztepe, Nidakule Kozyatağı ve Palladium Tower'ın ardından Nidakule Ataşehir ve Nidakule Levent projelerine devam ediyor. Böylece Tahincioğlu'nun genel projeler içinde ofise ayırdığı pay yüzde 80'e çıktı. Tahincioğlu Gayrimenkul ve Nida İnşaat Genel Müdürü Alpaslan Çalım, İstanbul'un Anadolu yakasında Ataşehir'de "LEED" kriterlerine göre yapımı devam eden A plus ofis projelerinden Nidakule Ataşehir'de 72 bin 392 metrekare satış alanı bulunduğunu söyledi. Projenin 2016 yılının 2. çeyreğinde tamamlanmasının öngörüldüğünü aktaran Çalım, 4. Levent'te 53 bin metrekarelik inşaat alanında 25 bin metrekare üzerinde bulunan Nidakule Levent'in ise 2015 yılının 4. çeyreğinde bitirilmesinin öngörüldüğünü kaydetti. Ofis projelerinde kira başlangıcı olarak metrekare fiyatları ortalamasının 45 dolar olarak hedeflendiğini aktaran Çalım, yeni yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi. 

Yabancıların payı yüzde 15'e çıktı Yerli yatırımcıların yanı sıra ofislerine büyük bir yabancı ilgisi olduğunu gözlemlediklerini aktaran Çalım şunları söyledi: "Çünkü ofis projelerimizde sürdürülebilirlik ve çevreye saygıyı esas alan LEED Gold sertifikasının yanı sıra tüm gelişgiderlerinin azaltılması, işletme ve bakım maliyetlerinin düşürülmesi gibi kriterleri esas aldıklarını aktaran Çalım, "Projelerimizde yabancılara satış ve kiralama oranı yüzde 10-15 arasında değişiklik gösteriyor" diye konuştu. 

miş ülkelerdeki kriterleri esas alıyoruz. A plus ofis kriterlerine uygun olarak geliştirdiğimiz projelerin en temel özelliği, yüksek verimliliğe sahip, gün ışığı alan, kullanım kaybı yaratmayan, kolay ve düşük maliyetle işletilebilen ofis alanlarına sahip olması." Bina yapımında başta enerji ve su tasarrufu olmak üzere, atıkların azaltılması, iç mekan hava kalitesinin artırılması, bina kullanıcısının rahatının ve veriminin artırılması ile çalışanların sağlık Ofis pazarı büyümesini sürdürüyor Son yıllarda artan kaliteli ve markalı projelerle kriterlerin yükselmesiyle birlikte ofis pazarının sürekli büyüdüğünü dile getiren Alpaslan Çalım, pazarın büyüdüğünü, yerli yatırımcıların yanı sıra yabancıların da artan ilgisinden rahatlıkla anlaşıldığını söyledi. Teknolojinin hızla gelişmesiyle firmaların akıllı bina özelliklerindeki ofislere geçiş yapmakta ve sosyal alan ihtiyaçlarının artması gibi etmenlerle gelişmiş ofisler talep ettiğini aktaran Çalım, bunun birlikte pazarın daha da geliştiğine dikkat çekti. 



Dünya



Geri Dön