26 / 04 / 2024

Tahincioğlu'ndan 3 yılda 860 milyon dolarlık yatırım!

Tahincioğlu'ndan 3 yılda 860 milyon dolarlık yatırım!

Tahincioğlu Gayrimenkul, 2014 yılına kadar 860 milyon dolarlık yatırım yapacak. Tahincioğlu'nun 2011 yılı yatırım gündeminde ise Ataşehir'de TAO Kule ve Palladium Tower, Göztepe'de Nida Kule ve Antakya'da alışveriş merkezi yer alıyor



Tahincioğlu Holding'in gayrimenkul yatırım ve geliştirme kolu olan Tahincioğlu Gayrimenkul, 2014 yılına kadar 860 milyon dolarlık yatırım planlıyor, inşaat sektöründe büyümesini sürdürecek olan ve ticari gayrimenkule odaklanan Tahincioğlu Gayrimenkul, İstanbul'da hayata geçireceği projeler arasında Ataşehir Finans Merkezi 'nde 40 katlı A sınıfı ofis projesi, yine Ataşehir'de Palladium Tower ofis projesi, Göztepe'de E-5   kavşağında 35 katlı Nida Kule Göztepe ofis projesi ve Antakya merkezde bir alışveriş merkezi projesi bulunuyor. Tahincioğlu Gayrimenkul ayrıca, çengelköy ve Seyrantepe'de 80'er milyon dolarlık iki konut projesini de hayata geçirmeyi planlıyor.

Ticari gayrimenkule odaklandı.

Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, özellikle ticari gayrimenkule odaklandıklarına dikkat çekerek, Ataşehir, Kozyatağı, Göztepe gibi Anadolu yakasının iş merkezi olarak gelişen bölgelerini tercih ettiklerini söyledi.
Tahincioğlu, 'Hem ofis projelerimiz hem de AVM projelerimiz, bulundukları konum açısından yerli ve yabancı yatırımcılar için bir çekim merkezi oluşturuyor. Konumu ve sahip oldukları teknolojiyle ayrıcalıklı bir tasarımla inşa ettiğimiz projelerimiz, tasarruf, verimlilik, fonksiyonellik ve estetik gibi değerleri bünyesinde barındıran bir anlayışın ürünüdür' dedi.

Halka arz planlıyor

Özcan Tahincioğlu, altı projeden en yüksek yatırım tutarının Ataşehir'deki projede olduğunu söyledi. Antakya AVM'ye yaklaşık 150 milyon dolar, Göztepe'deki NidaKule'ye 120 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyleyen Tahincioğlu 'Ataşehir İstanbul Finans Merkezi'ndeki projemiz 200 milyon dolar, Palladium ofis projemiz 220 milyon dolar, çengelköy'deki konut projemiz 80 milyon dolar ve Seyran tepe'deki konut projemiz de yaklaşık 90 milyon dolar civarında' dedi. Yatırımların finansmanında özkaynak ve kredi imkanlarını kullanmaya çalıştıklarını, bazı spesifik projelerde ortaklık yaptıklarını anlatan Tahincioğlu 'Başka sektörlerde de bizim yatırımlarımız var. Ayrıca uzun vadede yatırımların finansmanı için halka arzı düşünüyoruz' dedi.

Tahincioğlu'nun yeni projeleri

FİNANS MERKEZİ TAO KULE:

Ataşehir'de planlanan Finans Merkezi'ne komşu parselde Tahincioğlu, Abdi İbrahim ve Öz Gayrimenkul ortalığında kurulan TAO Gayrimenkul, 40 katlı A sınıfı ofis projesine başlayacak. 40 katlı ve 80-85 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak proje 200 milyon dolarlık yatırım değerine değere sahip olacak. Projede ofisler satılmayacak, sadece kiralanacak.

PALLADİM T0WER: Tahincioğlu Gayrimenkul Ataşehir'deki Palladium AVM ve Rezidens'ın hemen yanındaki arsasına A sınıfı ofis bloğu inşa edecek 220 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilmesi planlanan projede ofislerin bir kısmı satışa sunulacak bir kısmı ise şirket portföyünde tutularak kiralanacak. Projede 2012 başlarında satışa çıkılması bekleniyor.

NİDA KULE GÖZTEPE: Göztepe E 5 kavşağında 1 yıl önce inşaatına başlanan a sınıfı ofis projesi Nida Kule Göztepe'nin gelecek yıl tamamlanması planlanıyor. 120 milyon dolar yatırım   değerine sahip 35 katlı projede 47 bin metrekare kiralanabilir metrekarelik ofis katlarının bulunduğu projede metrekare satış fiyatları 4 bin dolardan başlıyor.

ANTAKYA AVM: Hatay'ın Antakya ilçesinin merkezinde , Tahincioğlı-Soyak ortaklığında inşaatı devam eden alışveriş merkezi projesinin inşaatına 2 yıl sonra tamamlanacak. 150 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacak Antakya Alışveriş Merkezi'nde 40 bin metrekare kiralanabilir alan yer alacak.
Para


Geri Dön