29 / 03 / 2024

Tahir Akyürek: Konya model olacak!

Tahir Akyürek: Konya model olacak!

KONYA'nın marka kent olacağını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Turizm, sanayi, eğitim ve sosyal hayatta yapılacak çalışmalarla Türkiye'ye yeni bir model sunacağız" dedi.



Konya'nın marka kent olacağını anlatan olacak KONYA'nın marka kent olacağını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Turizm, sanayi, eğitim ve sosyal hayatta yapılacak çalışmalarla Türkiye'ye yeni bir model sunacağız" dedi. 



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dünyaya yeni bir Konya modeli sunacaklarını söyledi. Başkan Akyürek, "Konya bir marka şehir konumunda. Artık Konya denince akla sadece Selçuklu, Meram, Karatay gelmeyecek; dünyada birçok ülkeden büyük, 40 bin 814 kilometrekarelik bir alanda tüm ilçeler, mahalle olan belde ve köyler gelecek. Konya tüm ilçeleriyle birlikte anüacak, topyekün bir marka haline gelecek" dedi. 



TARİHİ İPEK YOLU 

Akyürek, şunları söyledi: "Burası sadece bir şehir adı değü, aynı zamanda bir bölgenin de adıdır.Anadolu'ya 1069'dan itibaren gelmeye başlayan, Orta Asya'dan göçlerin de en önemli durağıdy. Burası, şehircilik geleneği eski olmasının yarımda ecdadımızın da önemli bir merkezi olmuştur. Elbette Konya'nın tarihi bir şehir olması, medeniyetlere başkentlik etmesi, tarihi İpek ve Baharat yollannın önemli duraklanndan biri olması, tarımda olduğu kadar, ticaret hayatında da hareketli bir şehir olması Konya'yı cazip lalan özellikleridir. 


Bunun yanı sıra bugün sanayide ve endüstride de üst sıralarda olması Konya'yı ayrıca çekici kılmaktadır." MANEVİ DEĞERLER Konya'nın manevi değerleri olduğuna da dikkat çeken Başkan Akyürek, "Tabii bütün bu maddi değerlerin yarıma Konya'nm manevi değerlerini de koymak gerekir. Hazret! Mevlana başta olmak üzere büyük tasavvuf ve ilim adamlarının asırlar önce teşrif ettiği bu şehir, bugün bütün hatıralarım bağnnda sakladığı o büyük zatlann aynı zamanda istirahatgâhıdır" (iye konuştu. 


Konya belediyeleri olarak bir Konya modeli oluşturmaya çalıştıklarını da belirten Akyürek, "Öz kaynakla, halkın ihtiyaçlarına göre yüzde yüz memnuniyete götürmeye çalışan bir yol izliyoruz. Belediyeler şehrin imarım gerçekleştiren, insanlann mutluluğunu sağlamaya çalışan yönetimlerdir. Bu ikisi yan yana olmak zorundadır" dedi. 



2023 vizyonu için yeni yatırımlar 

KONYA'yı önemli bir şehir haline getirmek için de çalıştıklarını belirten Akyürek, şunları söyledi: "Konya'yı geçmişi kadar görkemli ve başarılı bir geleceğe hazırlayarak, 21. yüzyılda da geçmişi kadar önemli bir şehir haline getirmek için başta belediyeler olmak üzere şehri yönetenler olarak gereken çalışmaları yapıyoruz. Belediye olarak hükümetimizin 2023 vizyonu çerçevesinde çok sayıda yatırımı hayata geçirdik." 



Hürriyet


Geri Dön