19 / 04 / 2024

Tahir Paşa Evleri'nde 1 milyon TL'ye! İcradan!

Tahir Paşa Evleri'nde 1 milyon TL'ye! İcradan!

Sarıyer İcra Dairesi, İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, İstinye Mahallesi, 394 ada, 25 parselde yer alan 2 bin 893 metrekare alanlı Tahir Paşa Evleri içerisinde 2. blok 4 nolu dubleks konutu satışa sunuyor



Sarıyer İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

SARIYER İCRA DAIRESI'NDEN GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010-3810 TALİMAT

Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI: İSTANBUL İLİ, SARIYER İLÇESİ, İSTİNYE MAHALLESİ, 394 ADA, 25 PARSEL SAYILI 2.893,00 M2 MİKTARLI ALTI BLOKLU ONİKİ MESKENLİ BAHÇELİ KARGİR APARTMANDA 2. BLOK 8089/100000 ARSA PAYLI (4) NOLU DUBLEKS MESKEN

İMAR DURUMU: 05.07.2010 gün ve 4417 sayılı Sarıyer Belediyesi İMAR MÜDÜRLÜĞÜ yazısında; "Parsele 22.07.1983 tasdik tarihli Boğaziçi Nazım planı ve 27.05.1982 tasdik tarihli mevzii İmar planına istinaden 21.05.1990 tarih ve 90/6 sayı ile 6 adet ikiz konut bloğu için yapı kullanma izin belgesi düzenlenmiştir. 394 ada, 25 parsel, Boğaziçi Alanı, Geri Görünüm Bölgesi, siluet alanı içinde olup 29.07.2003 tasdik tarihli, 1/1000 ölçekli Sarıyer, Boğaziçi Geri Görünüm Ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planında 27/05/1982 tasdik tarihli mevzii imar planlarında TAKS: 0.15, KAKS: 0.35 maks H: 6.50 m. Yapılanma koşullarında KONUT ALANINDA kalmaktadır." Denilmiştir.

MAHALLİ DURUMU: Taşınmaz, Sarıyer İlçesi'nin İstanbul (Boğazı kıyı şeridine yapılanan İstinye;

Mahallesi'nin İstanbul (Boğazı'na hakim tepe mevkiinde " TAHİR PAŞA EVLERİ" olarak bilinen bir sitede, borçluya ait 2. Blok 4 bağımsız bölüm numaralı binanın site içindeki numaralandırma sistemine göre 56 kapı numaralı yer olduğu ve "Bodrum Kat + Zemin Kat + 1 Normal Kat + Çatı Kat" şeklinde dubleks ikiz villa nitelikli olarak inşa edildiği, 56 kapı numaralı villanın site içindeki Tenis Kortu -' Basket Sahası olarak kullanılan tesislerin tam karşısında bulunduğu görülmüştür.

"Dış cephesi bakımlı ve boyalı, çatısı kiremit örtülü olan binanın zemin katında giriş holü, WC-Lavabo, salon - teras, mutfak gibi bölümlerin bulunduğu zemin döşemesi seramik, tavanı spot aydınlatmalı giriş holünde ahşap malzemeden yapılan gömme dolap donanımı bulunduğu pencereleri PVC, zemini seramik, duvarları fayans kaplı mutfağın granit tezgahlı hazır mutfak donanımlı olduğu; mermer işçilikli şöminesi bulunan ve zemini balık sırtı ahşap parke kaplı olan salondan zemini mat seramik ve çiçekliklerle kaplı arka terasa geçiş bulunduğu, basamakları mermer kaplı bir merdivenle inilen bodrum katında kazan dairesi, çamaşır odası, WC-Lavabo, hobi odası, depo gibi bölümlerin yerleştirildiği; bu kattaki mekanlardan kazan dairesinin zemin döşemesinin seramik, çamaşır odasının karo mozaik, duvarları tamamen fayans kaplı WC-Lavabo'nun seramik, bahçeye çıkışı olan küçük oda ile depo bölümünün ise karo mozaik olduğu; yine mermer basamaklı bir merdivenle çıkılan 1. normal katta 3 oda, hol ve Banyo - WC bölümlerinin bulunduğu; her üçü de balık sırtı ahşap parke kaplı olan odaların kartonpiyer işçilikli ve spot aydınlatmalı asma tavan donanımları bulunduğu; zemin seramik ve alçıpan işçilikli hol üzerindeki jakuzi ve kabinli küvet donanımlı (halen bozuk olduğunun ifade edildiği) banyonun komple seramik- fayans işçilikli olduğu yine mermer basamaklı bir merdivenle çıkılan Çatı katında ise hol, 2 oda, Banyo - WC bölümlerinin yerleştirildiği; seramik kaplı, spot aydınlatmalı ve alçı tavanlı holün çıkışa göre solunda ve sağında 2 yatak odası bulunduğu ve zemin döşemeleri yine balık sırtı ahşap parke kaplı olan bu odalardan sol tarafta kalanın sağ tarafta kalan odaya göre daha küçük olduğu; hole açılan ve duş tekneli Banyo-WC bölümünün ise komple seramik-fayans işçilikli olduğu; yaklaşık 300.00 m2 brüt, 270.00 m2 net kullanım alanlı olduğu görülen ve doğalgaz kombi sistem kalorifer sistemiyle ısıtılan dairenin yol cephesinde bahçe duvarı ile koruma altına alınan özel bahçesinin özenli bir peyzaja sahip olduğu, bu dairenin dışındaki binaları da halen iskan amaçlı kullanılan sitenin tenis kortu - basket sahası amaçlı spor sahası dışında site sakinlerinin kullanımına yönelik açık yüzme havuzu bulunduğu; kapısı özel güvenlik koruması altında bulundurulan ve tretuarlarıyla birlikte tamamı parke taş kaplı olan site içi yolların da özel aydınlatma sistemi bulunduğu tespit edilmiş olup anlatılan bütün bu özellikleri göz önüne alındığında site içindeki bütün binaların ve özel donatı inşaatların genel olarak 1. Sınıf bir inşaat niteliğinde olduğu kanaatine varılmıştır. Yapılan gözlemlerde, ana taşınmazın üzerinde bulunduğu sokak ve bağlantılı diğer yolların asfalt kaplı olduğu gibi her türlü toplu ulaşım (İETT ve minibüs) ve temizlik hizmeti olanaklarına sahip olan bu yollarda elektrik, su, doğal gaz, kablolu TV, atık su kanalı, telefon gibi alt yapı hizmetlerinin de bulunduğu anlaşılmıştır. Detaylı diğer bilgiler ve yerin mahallen çekilmiş fotoğrafları satış dosyasındadır.

KIYMETİ: 06.07.2010 tarihinde 1.000.000,00 TL. kıymet takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Satış 06 EYLÜL 2011 günü saat 10.30 - 11.00 arasında SARIYER İCRA DAİRESİ'NDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklarının mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 16 EYLÜL 2011 günü saat 10.30 -11.00 arası SARIYER İCRA DAİRESİ'NDE ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki; artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'i nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu veya bu miktar karşılığında döviz veya milli bir bankanın teyidi yapılmış bloke çek"ini vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu alım harç tahliye ve masrafları, KDV Alıcıya ait olacaktır. Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayrimenkul üzerindeki hakları hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler-ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklarını tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK. 130'ucu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı kaldırılarak İİK. 133'ncü maddesine göre kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin İİK. 129'ncu maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın İcra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6- İİK. 127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere Hanen tebliğ yerine kaim olacaktır.

7- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve DOSYA münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön