19 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarsa büyük bir atılım yapılacak!

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarsa büyük bir atılım yapılacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın yıl sonuna kadar çıkması durumunda inşaat ve müteahhitlik sektörünün, 2015'te Türkiye'de ve dünyada büyük bir atılım yapacağını belirtti.



Tahir Tellioğlu, yazılı açıklamasında, bu yıl yaşanan can ve mal kayıplarının ardından tüm dikkaüerin, inşaat ve müteahhitlik sektörüne çevrildiğini ifade etti. Sektörün en büyük sorununun "Müteahhitlik Hizmet Yasasının çıkmaması olduğunu belirten Tellioğlu, yaklaşık 6 aydır üzerinde çalışılan taslağın TBMM gündemine alınmasını istedi. Türk müteahhitlerinin tecrübeleriyle dünya inşaat sektörüne yon veren aktörler haline geldiğini bildiren Tellioğlu, başta Rusya olmak üzere Türkmenistan, Azerbaycan ve Afrika'nın hemen hemen tüm ülkelerinde müteahhitlerin önemli projelere imza attığını ifade etti. 

Tellioğlu, şunları kaydetti: "Büyümenin gerçekleşmesi, sektörde yaşanan, can ve mal kayıplarının önlenmesi ve müteahhitlik sektörünün, kanunla ve kurumsal bir yapıda, denetim altına alınması ile mümkün olacak. Bunun için Müteahhitlik Hizmet Yasası'nm biran evvel kanunlaşması gerekmektedir. Müteahhitlik Hizmet Yasası 2014 sonuna kadar çıkarsa inşaat ve müteahhitlik sektörü, 2015 yılında Türkiye'de ve dünyada büyük bir atılım yapacak. Taslağın yasalaşmadığı her dakika Türkiye ekonomisi vakit kaybetmektedir."


Hürses


Geri Dön