24 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik sektörü dünyaya pazarlanmalı!

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik sektörü dünyaya pazarlanmalı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de 300 bine yakın müteahhitin bulunduğunu belirterek, "Bu sayı çok fazla. Bugün Türkiye'de 300 bine yakın müteahhidin yaklaşık üçte biri çürük" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOBB ile meslek örgütlerinin katkısıyla Müteahhitlik Hizmet Kanunu tasarısı hazırlandığını aktaran Tellioğlu, "Türkiye'de 300 bine yakın müteahhit var. 300 bin müteahhit sayısı çok. Üretim kapasitesi çok. 'Böyle geldi, böyle gider' anlamı çıkmamalı. Bugün Türkiye'de 300 bine yakın müteahhidin yaklaşık üçte biri çürük" dedi. 



Türkiye'de 2002'de yıllık 400 bin konut talebi varken saynın bugün 1 milyon 300 bine çıktığını ifade eden Tellioğlu, şunları söyledi: "Bunun çok sürdürülebilir, ve gerçek bir üretim olduğuna inanmıyorum ama ekonomi ve istihdamın yüzde 25'ine tekabül eden bir gücün de başka bir sektöre deplase edilemeyeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla başarılı olduğumuz müteahhitlik liginin dünyaya pazarlanmasını savunuyorum." Tellioğlu, son aşamaya gelen ancak rafa kaldırılan kanunun, sektörün selameti açısından önem taşıdığına dikkati çekerek, "Kanun dışında sektörü ıslah etmek, disipline etmek mümkün değil" diye konuştu. 



Dünya


Geri Dön