29 / 03 / 2024

Tahir Tellioğlu: Türk inşaat firmalarının başarısı gurur verici!

Tahir Tellioğlu: Türk inşaat firmalarının başarısı gurur verici!

Dünya inşaat sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2013 törenine Türk firmaları damgasını vurdu. İMKON Genel Başkanı, Tahir Tellioğlu, bu başarının oldukça gurur verici olduğunu söyledi...



Londra'da düzenlenen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2013 töreninde mimari, gayrimenkul, iç tasarım ve yapı geliştirme kategorilerinde Türkiye'den 37 firma en iyi' seçildi. International PropertyAvvards'ın (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) bölgesel yarışması olan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde Türk inşaat firmaları toplam 70 ödüle layık görüldü. İnşaat firmalarının bu başarısı Türk inşaat dünyasına da damga vurdu. Ödül törenini değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, bu başarının oldukça gurur verici olduğunu ifade etti. 


Ödül için 26 Avrupa ülkesinden yüzlerce projenin katıldığını hatırlatan Tellioğlu,"Ancak Türkiye büyük bir başarıya imza atarak neredeyse bütün ödülleri topladı.Türkiye mimariden gayrimenkule.yapı geliştirmeden iç tasarıma kadar toplam 70 ödül alarak geceden en çok ödülle ayrılan ülke oldu. Ülkemiz açısından bu oldukça önemli bir gelişme" dedi. 


Gecede bir Türk firmasının da yürüttüğü kentsel dönüşüm projesiyle Avrupa'nın en iyi kentsel yenileme projesi seçildiğini ifade eden Tellioğlu, özellikle kentsel dönüşümün böylesine önemli bir ödülü kazanmasının Türkiye için önemine değindi. Tellioğlu şöyle konuştu:"İMKON olarak kentsel dönüşümü sonuna kadar desteklediğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Çünkü kentsel dönüşümün Türkiye için milat olacağına inanıyoruz. Katkı sunmak için imkânlarımızı seferber ettiğimiz kentsel dönüşüm, yaşam alanları bulunan konut anlayışını daha alt gelir grubuna sahip insanlara da sundu. Bu yüzden çok önemsediğimiz ve konut anlayışında bir devrim olarak gördüğümüz kentsel dönüşüm için bakanlık çalışanlarından inşaat işçilerine kadar herkes büyük emek veriyor. Takdir edersiniz ki marifet iltifata tabidir. İnsanların büyük özveride bulunarak hayata geçirdiği kentsel dönüşümün Londra'daki ödül töreninde ödüller alması, bizim adımıza sektörün moralini yükseltip ivme kazanmasını sağlayacaktır."



Biz gelecek yıl ödüllerin Türkiye'de verileceğine inanıyoruz 

Dünyanın en saygın gayrimenkul ödüllerinden biri kabul edilen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nin alanında uzman jüri kurulu aracılığıyla en iyi yapıları seçtiğini kaydeden Tellioğlu Türkiye'nin de bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmak için ilk adımı attığını vurguladı.


Tellioğlu,"Türkiye bu seneki büyük başarısının ardından inşaat sektörünün en prestijli törenlerinden olan organizasyona ev sahipliği yapmak için kolları sıvadı. Türkiye'nin organizasyon heyeti ile yaptığı ön görüşmeler şansının oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Heyet, birkaç ülkeyle daha görüştükten sonra son kararını açıklayacak. Biz gelecek yıl ödüllerin Türkiye'de verileceğine inanıyoruz. 

Çünkü kentsel dönüşümle birlikte konut projelerinin de çoğalması hem Türkiye'ye yepyeni bir çehre kazandıracak hem de inşaat sektörünün dünyadaki yerini sağlamlaştıracak. Türk inşaat sektörü önümüzdeki dönemlerde yalnızca Avrupa'nın değil dünyanın da en büyüklerinden biri olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 


Milli Gazete İnşaat eki


Geri Dön