20 / 04 / 2024

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi!

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açarak kiracıdan evi tahliye etmesini isteyebiliyor. İşte tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi örneği..



Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi vererek taşınmazdan çıkacağı tarihi bildirebiliyor. Taahhütnamenin geçerli olabilmesi için bazı şekil şartlarına uygun olması gerekiyor.  


Taahhütname ilk kira sözleşmesi yapılırken verilmemiş olması gerekiyor. Taahhütnamenin yazılı olması şartı aranıyor. Aksi durumda kiracının verdiği tahliye taahhütnamesi geçersiz kabul ediliyor.  


Tahliye taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarihin belirtilmesi zorunluluğunun olması gerekiyor. Taahhüdün özgür irade ile yapılması gerekiyor.


Tahliye taahhütnamesinin noterden yapılma şartı bulunmuyor. Ancak, noter kanalıyla yapılması halinde kiralayan için daha güvenli oluyor. 


Taahhüt verdiği halde evi boşaltmaması halinde ev sahibi, kiracıdan evi tahliye etmesini isteme hakkına sahip oluyor. Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi aşağıda yer alıyor:


Tahliye taahhütnamesine dayalı tahliye istemi dilekçesi


.......  MAHKEMESİNE


DAVACI             :

VEKİLİ             :

DAVALI             :

KONU               : Tahliye Taahhütnamesine Dayalı Tahliye İstemi.



AÇIKLAMALAR        :


1-)  Davalı …, mülkiyeti müvekkilim …’ye ait olan ve … adresinde bulunan dairede …/…/… başlangıç tarihli kira sözleşmesi gereğince kiracı olarak oturmakta halen aylık .... TL. kira ödemektedir.


2-) Davalı ile müvekkilim, …/…/… tarihli kira sözleşmesini imzaladıktan  sonra, …/…/… tarihinde birlikte notere giderek bir tahliye taahhütnamesi imzalamışlar ve bu taahhütname gereğince davalı …/…/… tarihinde tam ve eksiksiz olarak kiralananı tahliye ederek müvekkilime teslim edeceğini kabul ve taahhüt etmiştir.


3-)  Ancak davalı, …/…/… tarihinde, tahliye taahhütnamesine rağmen kiralananı tahliye etmediği gibi, çekilen ihtarnameye de cevap vermemiştir. Bu nedenle hakkında icra takibi de başlatılan davalının, kiralananı tahliyesi için dava açılması zorunlu hale gelmiştir.


HUKUKİ NEDENLER   : 2004 S. K. m. 269/b, 818 S. K. m. 250 ve ilgili mevzuat.



HUKUKİ DELİLLER    : …/…/… tarihli kira sözleşmesi, …/…/… tarihli tahliye taahhütnamesi, … İcra Müdürlüğünün …/… E. numaralı takip dosyası, tapu kayıtları,  tanık beyanları ve diğer deliller.


SONUÇ VE İSTEM     : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, davalının kiracı olarak oturmakta olduğu yukarıda belirtilen adreste bulunan daireyi tahliyesine, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim.  …/…/…



Davacı Vekili

Av.



Tahliye taahhütnamesi iptali!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön