18 / 04 / 2024

Tahliye taahhütnamesi geçerliliği!

Tahliye taahhütnamesi geçerliliği!

Tahliye taahhütnamesi geçerliliği için gerekli olan şartlar nelerdir? Hangi durumlarda tahliye taahhütnamesi geçersiz olur? Bu konuda dikkat etmek gerekilen noktalar nelerdir? sorularının cevapları haberimizin içinde yer alıyor..



Tahliye taahhütnamesi kiracı ile kiralayan arasında kiracının bulunduğu gayrimenkulü tahliye etme şartları ve süresinin kesin olarak belirlendiği bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki tahliye taahhütnamesi geçeerliliği ni sağlayan şartlar nelerdir?


Öncelikle tahliye taahhütnamesinin kira başlangıç tarihinden sonra hazırlanmış ve imzalanmış olması gerekiyor. Eğer tahliye taahhütnamesi ile kira başlangıç tarihi aynıysa veyahut tahliye taahhütnamesi tarihi kira başlangıç tarihinden önce ise tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılıyor. 


Tahliye taahhütnamesinin geçerli olması için yazılı bir şekilde hazırlanmış olmalıdır. Tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için  önemli olan bir diğer nokta ise taahhütnamenin ilk kira yılı içinde imzalanmamış olmasıdır. İlk kira yılı içinde imzalanan  taahhütnameler özgür irade dışında imzalandığı, imzalayan kişinin baskı altında olduğu anlamına gelir ki bu da taahhütnamenin geçersiz olmasına bir sebeptir.



Kiracı tahliye taahhütnamesi

Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir?

Kiracı tahliyesi için dilekçe


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön