29 / 03 / 2024

Tahsin Hammali: Kongo'da inşaat sektörünün önü açık!

Tahsin Hammali: Kongo'da inşaat sektörünün önü açık!

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde briket tesisi kuran Türk girişimci Tahsin Hammali (46), Afrika'nın diğer ülkelerinde de müteahhitlik şirketi kurmaya hazırlanıyor



Hatay'dan gelip Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin güneyindeki Katanga Eyaleti'nin Lubumbashi kentinden briket fabrikası kuran Tahsin Hammali (46), AA muhabirine, İstanbul'daki bir arkadaşının tavsiyesi üzerine 7 ay önce Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne şehirler arası taşımacılık işi yapmak için geldiğini belirtti.

Ülkeye saha araştırması için geldiğinde yolların kötü olduğunu göz önünde bulundurup şehirler arası taşımacılık işinden vazgeçtiğini ifade eden Hammali, burada inşaat sektöründe bir canlanma yaşadığını gözlemlediğini vurguladı.

Hammali, şöyle konuştu:

"Ülkedeki inşaat sektörünün canlılığını göz önünde bulundurarak bir briket tesisi açtım. Şu anda 20 Kongoluya iş verdim. Ayda yaklaşık 100 bin briket üretiyorum. Buraya ilk geldiğimde dil ve yol bilmiyordum. Zamanla ülkeye alıştım. Gelecekte bir müteahhitlik şirketi açmak istiyorum. Tanzanya ve Gine ile iyi ilişkiler kurdum. Söz konusu ülkelerde de birer fabrika açmayı planlıyorum. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde inşaatla ilgili her işi yapmak istiyorum. Kongo'da inşaat sektörünün önü açık. Ülkede kaliteli iş yapan çok az firma var."

Türk yatırımcıların cesaret edip Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde tesis kurabileceğini anlatan Hammali, Afrika ülkelerinin yatırım için en iyi yerlerden biri olduğunu bildirdi.

Hammali, Türkiye'yi çok özlediğini belirterek, Yeryüzü Doktorları Derneğinin buradaki hastane ve kliniklere gönderdiği Türk doktorlarla ülke hasretini gidermeye çalıştığını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön