20 / 04 / 2024

Tahsin Tarhan: İşadamlarımız Rusya'da sahipsiz!

Tahsin Tarhan: İşadamlarımız Rusya'da sahipsiz!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Rusya'da iş yapan Türk işadamlarının durumlarının gün geçtikçe kötüleştiğini belirterek, hükümete, "İşadamlarımızı sahipsiz bırakmayın" çağrısı yaptı.



Tarhan, Rus uçağının düşürülmesinin ardından gerginleşen Türkiye-Rusya ilişkilerinden en çok zararı Türk işadamlarının gördüğünü bildirdi. Bir fuara katılan 40 iş adamının gözaltına alınıp sınır dışı edilmesinin ardından ülkedeki Türk işçilerinin ülkeden çıkarıldığını kaydeden Tarhan, ülkedeki durumu, "Bugün tüm şantiyelere haftada 1 ya da 2 kez bordo bereli diye tanımladığımız özel kuvvetlerle baskın yapmakta. Saatlerce süren arama tarama yapılmakta, psikolojin ve fiziki baskı uygulanmakta. Rusya'da işleri devam eden iş adamlarının yerleri çok sıkı mali takip altında. Sürekli defterler incelenmekte potansiyel suçlu muamelesinde bulunulmakta. Gerçekten yıldırma, bıktırma ve kaçırma politikası uygulanmakta" sözleriyle anlattı. 

 

Yazılı bir açıklama yapan CHP Milletvekili Tarhan, Rusya İnşaat Bakam Mihail Men'in, Türk şirketlerinin Rusya üstlendikleri projeleri bitirebileceklerine ilişkin açıklamasının da uygulamada bir gerçeklik taşımadığım bildirdi. 

 

'İHRACATÇI İFLASIN EŞİĞİNDE'

 İşadamlarının kendilerini sahipsiz ve kimsesiz hissettiklerini, hükümetler arası yaşanılan krizden dolayı uğradıkları zararlarının karşılanıp karşılanmayacağım bile bilmediklerini belirten Tarhan, ihracatçıların iflasın eşiğine geldiğini söyledi. Tıpkı inşaat sektöründe olduğu gibi ihracatçıların da Hükümetin sessizliği karşısında yalnız ve çaresiz hissettiğini kaydeden Tarhan, "Ekonominin temel direği olan insanlarımızın düştüğü bu durum bir an önce giderilmeli. Öncelik Rusya'da iş yapan işadamlarımız ve çalışanların can ve mal güvenliği sağlanmalı. İşkence haline gelen fiziki müdahalelerin engellenmesi için girişimde bulunulmalı" dedi. 

 


Dünya


Geri Dön