23 / 04 / 2024

Taksim Alman Hastanesi'nin yerine ne geliyor?

Taksim Alman Hastanesi'nin yerine ne geliyor?

Alman Hayır Cemiyeti’nin katkılarıyla 1852 yılından beri hizmet veren ilk sağlık kurumlarından biri olan Taksim Alman Hastanesi tarih oluyor. Peki Taksim Alman Hastanesi'nin yerine ne geliyor?



Taksim Alman Hastanesi, İstanbul Sıraselviler’de Alman Hayır Cemiyeti’nin katkılarıyla 1852 yılından beri hizmet veren ilk sağlık kurumlarından biriydi.


Hastanenin 1990’ların başında Alman hükümeti tarafından tüm kullanım hakları İstanbul Erkek Lisesiler Eğitim Vakfı’na devredilmişti ve 1992'de Üniversal Grup bünyesinde hizmet vermeye başladı. Bunun üzerine Alman Hastanesi grubun ekonomik krize girmesi sonucu 2013’de kapanmıştı. Vakfın açtığı dava sonucu da mahkeme Üniversal Grup için tahliye kararı verdi. Bu karar sonrasında bina bir süredir boş duruyordu. Sağlık alanı dışında kullanılmasına izin verilmeyen binanın ne olacağı da merak konusuydu.


İstanbul Kent Üniversitesi’ne kiralanacak

Ortaya atılan yeni bir iddia ile yeniden gündeme gelen Alman Hastane'sinin İstanbul Kent Üniversitesi'ne kiralanacağı söyleniyor.  İddialara göre bina Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz tarafından 2016 Ağustos’unda Resmi Gazetede yayınlanarak kurulan İstanbul Kent Üniversitesi’ne kiralanacakmış.


Berna Yılmaz'ın kuracağı üniversite, ağırlıklı olarak sağlık alanında bölümlerden oluşuyor. Berna Yılmaz’ın İstanbul Kent Üniversitesi için Yüksek Öğrenim Kurumu’ndan alınan olurun dışında henüz somut bir adım yok. İddialar doğruysa üniversitenin ilk adımı böyle atılmış olacak.


Hürriyet


Geri Dön