25 / 04 / 2024

Taksim Gezi Parkı olayları konut sektörünü de vurdu!

Taksim Gezi Parkı olayları konut sektörünü de vurdu!

Sadece İstanbul'da değil tüm dünyada tepkilere yol açan Taksim Gezi Parkı olayları inşaat sektörünü de vurdu. İnşaat yatırımcıları olaylardan dolayı konut satışlarında 1 haftadır durgunluk olduğunu söylüyorlar...



10 gündür sadece İstanbul değil, tüm Türkiye'yi hatta  dünyayı etkileyen Taksim Gazi Parkı olayları konut sektörünü de etkiledi. İnşaat yatırımcıları son 1 haftadır satışlarda durgunluk olduğunu söylüyor. Yatırımcılar olayın çözüme kavuşturulmasının sadece konut sektörünün değil tüm ülke ekonomisinin önünü açacağını vurguluyor. 


1 haftadır gözle görülür bir durgunluk var

1 haftadır satışlarda gözle görülür bir durgunluğun olduğuna dikkat çeken Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Bu olaylar sadece konut sektörünü değil bakkalı da, marketi de, AVM'yi de etkilemiştir. Bizim insanımız en ufak bir olayda panikliyor. Bu olayda da aynı durum söz konusu. Konut satışlarında 1 haftadır gözle görülür durgunluk var. İnsanlar sokağa çıkmaktan korkuyor. Ama ben bu konunun önümüzdeki birkaç gün içerisinde olumlu bir şekilde sonuca ulaşacağını düşünüyorum" ifadesinde bulundu.


Körfez ülkeleri tedirgin

İç piyasada herhangi bir durağanlığın olmadığı fakat yabancı müşterilerde bir tedirginliğin olduğunun altını çizen Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, " Olaylardan iç piyasa henüz etkilendi diyemeyiz. Ama yabancı müşteriler biraz tedirgin. Özellikle Körföz ülkelerinden müşterilerimiz durumla ilgili arayıp sorular soruyorlar ama Türkiye'ye ve Türkiye ekonomisine de güveniyorlar. Biz kısa sürece olayın çözüleceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


Karar sürecini uzattı

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin konut satışlarını etkilediğini belirten Viaport Venezia Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, özellikle konut almak için karar aşamasında olan müşterilerin karar sürecini uzattığını söyledi. Bundan dolayı eylemlerin konut satışlarını direk etkilediğinin söylenemeyeceğini vurgulayan Hayırlıoğlu, insanların konut almak için  ortalığın biraz durulmasını bekliyor dedi. 


Olaylar devam ederse bizi de etkiler

Olaylardan Sarphan Finanspark projelerinin satışlarının etkilenmediğine dikkat çeken Sarp Group Genel Koordinatörü Vekalet Kaba "Bizim satışlarımız bu olaylardan etkilenmedi. Fakat eylemler bu şekilde sürüp giderse konut sektörü de bundan muhakkak etkilenecektir. Kısa sürede konuya çözüm üretilmesi gerekiyor" dedi. 


Kısa vadede etkilemez

Taksim Gezi Parkı olaylarının kısa vadede konut satışlarını direk etkilemeyeceğini belirten Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, "Fer Yapı olarak bizim satışlarımız bu olaydan etkilenmedi. Fakat olaylar uzarsa etkilenebiliriz. Bizim halkımız duyarlıdır. Bu olayın her 2 taraf içinde makul bir şekilde çözüleceğini umut ediyorum. Böylesi tüm Türkiye için hayırlı olacaktır" ifadesinde bulundu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön