25 / 04 / 2024

Taksim Hastanesi AVM olmayacak!

Taksim Hastanesi AVM olmayacak!

Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Bektemür, "Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bölgesel hastane olmaya devam edecek. Bölgede sağlık hizmeti açısından elzem bir sağlık kurumu" dedi.



Güven Bektemür, eski binanın fiziki olarak ciddi sorunları olduğuna işaret ederek, "Acile ambulans giremiyordu. Asansörleri, ameliyathaneleri problemliydi. 

Amacımız hem hastanın hem de çalışanın konforunu sağlamak. 

Çünkü çalışanlar mutlu olmadığı zaman hastalara o mutluluğu yansıtamıyorlar" diye konuştu. 


Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Bektemür, "Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bölgesel hastane olmaya devam edecek. Bölgede sağlık hizmeti açısından elzem bir sağlık kurumu" dedi.


Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. 

Dr. Güven Bektemür, Beyoğlu bölgesine bağlı sağlık kurumlarında devam eden revizyon ve şehir hastanelerinin yapımı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Bektemür, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, bölgesel hastane olma niteliğini devam ettireceğini belirterek, "Hastane ile çıkan haberler en başından itibaren spekülatif haberlerdir. Burada bir AVM'nin yapılacağı söylentileri, olayı iyice karıştırdı. Biz başından beri buraya hastane yapılacağını, projenin hazır olduğunu ve kurul onayına takılması nedeniyle sürecin biraz uzadığını belirttik" dedi. 


'PERSONEL GERİ DÖNECEK' 


Bektemür, aynı yerde yıkılıp yeniden yapılacak olması sebebiyle geçici bir süreliğine çalışanlarıyla Gaziosmanpaşa'daki binasına taşman Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, modern konsepte sahip 45 bin metrekarelik kapalı alanda yaklaşık 250 yatakla yaklaşık 2 yıl içerisinde hizmete açılacağını ifade etti. 

İnşaatın bitmesiyle hastane ekibinin yeni binalarına getirileceğini aktaran Bektemür, şu bilgileri verdi: Aynı bölgede bulunan Beyoğlu Göz Hastanesi'ni de yeni yerine taşıyacaklarını vurgulayan Bektemür, bölgede hizmet veren Gümüşsüyü Askeri Hastanesi'nin deprem güçlendirilmesiyle ilgili sorunlarının olduğunu, Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de Seyrantepe'ye yapılan yeni yerleşkesine taşıdıktan sonra bölgede güçlü bir sağlık kurumu kalmadığına dikkati çekerek şöyle devam etti: 


'BÖLGENİN BU HASTANEYE İHTİYACI VAR' "Bölgenin Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ihtiyacı var. Biz de Sağlık Bakanlığı olarak hiçbir zaman o yerleşkeye bir AVM düşünmedik. 


Şu anda müteahhit firma eski binanın yıkım işlemini gerçekleştiriyor, yeni binanın inşaatına da en kısa sürede başlayacak. İnşallah 2 yıl içerisinde de bitirileceğini düşünüyoruz. Biz de ondan soma tekrar taşınma sürecine başlayacağız. Yani, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bölgesel bir hastane olma niteliğini devam ettirecek. Çünkü hastane bu bölgede sağlık hizmeti verilmesi açısından da elzem bir sağlık kurumu." 


HAbertürk


Geri Dön