20 / 04 / 2024

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları başladı!

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları başladı!

Piyalepasa Cami Zeminaltı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi’nin temelini atan Başkan Kadir Topbaş, Taksim Meydanı düzenlemesinin de başladığını müjdeledi. Topbaş çalışmaların çevreye rahatsızlık vermeden bölüm bölüm yapılacağını söyledi...




Piyalepasa Cami Zeminaltı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi Temel Atma Töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, bebekliğinin, çocukluğunun geçtiği Beyoğlu’na hizmet etmekten şeref duyduğunu belirterek, “Bana müjdelenmiş şehir İstanbul’a hizmet etme şerefini yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.


11 yılda İstanbul’a 68,5 milyar, Beyoğlu’na ise yaklaşık 1,9 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, temeli atılan otopark ve çevre düzenlemesinin 33 milyon 600 bin liraya mal olacağını söyledi.


“Bütün yanlışlıkları düzeltmek, sıkıntıları ortadan kaldırmak bize düştü. Sayın Cumhurbaşkanımızla başlayan yerel yönetim anlayışıyla İstanbul’a hizmet ediyoruz” diyen Kadir Topbaş, Mimar Sinan’ın en önemli özelliklerinden biri olan Piyalepaşa Cami’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde restore edildiğini hatırlattı. Kendilerinin de Piyalepaşa Camisi’nin önündeki bu alanı düzenleyerek insanların gelip buluşabileceği, spor yapabileceği ve hoşça vakit geçirebileceği bir alan oluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Topbaş, şöyle konuştu;


“Bu meydanı yapmak için ciddi kamulaştırma bedelleri ödedik, yapılaşmaya izin vermedik. Bugün temelini atıyoruz. İnşallah yakın zamanda bitiririz. Çocuklarımız buraya gelsin, buluşsun. İşte bu meydanlar bizi bir araya getirecek. Hemen yukarımızda Fatih Sultan Mehmet Han’ın yaptırdığı Okçular Tekkesi’ni restore etmek bize nasip oldu. Biliyorsunuz Haliç’e Boğaz’dan suyu getirdik, yeniden hayat buldu. İnsanlar balık tutuyor artık. İnşallah daha da güzellikleri peşpeşe yaşatacağız.”


Taksim Meydanı’nda düzenleme başladı


Konuşmasında Taksim Meydanı’nda da zemin düzenleme çalışması başladıklarını açıklayan Kadir Topbaş, Koruma Kurulu onaylı çalışma çevreye rahatsızlık vermeden bölüm bölüm yapılacağını söyledi. Topbaş  Yeşillendirilmiş zeminiyle Taksim’i ve İstiklal Caddesi ile birlikte Beyoğlu’na yakışır hale getirecek. Birileri konuşur, biz yaparız” dedi.


49 bin metrekarelik proje alanında 25 bin 500 metrekarelik meydan, 2 bin 500 metrekare yaya yolu, 7 bin 500 metrekare yeşil alan, 3 bin 500 metrekarelik aromatik bitki bahçesi yer alacak. Proje kapsamındaki 111 ağaç korundu, 1700 yeni bitki dikilmesi planlanıyor.


İnşa edilecek zeminaltı otopark 343 araç, 14 engelli ve 36 elektrikli araç kapasiteli olacak. Kuzeyden Alt Baruthane Caddesi, doğudan Piyalepaşa Bulvarı, güneyden Kasımpaşa Zincirlikuyu Caddesi’nden otoparka ulaşım sağlanacak.


İBB




Geri Dön