25 / 04 / 2024

Taksim'e inşa edilecek Topçu Kışlası'nın ileri etapları belirsiz!

Taksim'e inşa edilecek Topçu Kışlası'nın ileri etapları belirsiz!

Başkan Kadir Topbaş, Taksim'de gezi parkı üzerine yeniden inşa edilecek kışlanın avlusuna buz pisti yapılacağı iddialarıyla ilgili olarak, ''Projenin 2. ve 3. etap detayları henüz net değil.'' dedi...



Taksim yayalaştırma çalışmaları kapsamında Topçu Kışlası ihya edilecek. 1940 yılında yıkılan kışlanın ihya edilerek kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi planlanıyor. Ancak kışlanın avlusunda buz pistinin yapılacağı haberleri üzerine Başkan Topbaş, projenin ikinci ve üçüncü etaplarının netleşmediğini söyledi. 

Taksim kışlasının güzel hizmetler verecek bir mekan olacağını ifade eden Topbaş, ''Yani orada sadece bir binayı koyarak kentte sert bir görüntü vermek yerine daha sevecen bir merkez haline gelmesini istiyoruz. Var olmayan kültürel mirasları ihya etmek doğru değil diyenler var; ama başka yerlerdeki eserleri ihya etmiyorsunuz diye baskı yapanlar burada farklı bir görüş sergiliyor. Ben bunların detaylarına girmek istemiyorum. Bir kavga ve gerginlik ortamı olsun istemiyorum. Biz bu şehre dokuz yıldır hizmet vermekteyiz. Bu şehrin nereden nereye geldiğini kentte yaşayan herkes biliyor'' diye konuştu. 


Geri Dön