19 / 04 / 2024

Taksim'in ünlü mekanı Garajİstanbul el değiştirdi!

Taksim'in ünlü mekanı Garajİstanbul el değiştirdi!

Taksim’in meşhur mekânlarından Garajİstanbul el değiştirdi. Madonna’nın da aralarında olduğu pek çok ünlü yıldızın Türkiye konserlerini organize eden Alp Çağrı Günal ve ünlü işletmeci Ahmet Kunt Sağanak mekânın yeni sahibi oldu...




Taksim’in meşhur mekânlarından Garajİstanbul el değiştirdi. Madonna’nın da aralarında olduğu pek çok ünlü yıldızın Türkiye konserlerini organize eden GNL Entertainment’ın Kurucu Başkanı Alp Çağrı Günal ve Refresh the Venue’nün yaratıcısı ünlü işletmeci Ahmet Kunt Sağanak mekânın yeni sahibi oldu. Eşit ortaklık payıyla kasım ayında Garajİstanbul’un marka ve işletme hakkını satın aldıklarını belirten Günal, “Konser organizasyonları ve sanatçı menajerliğinin yanına 2015’te mekân sahipliğini de eklemek istiyordum. Ahmet’in olması, Garajİstanbul gibi önemli birmarkanın denk gelmesi planı hızlandırdı” dedi. 


Satın alma bedeli dahil toplam2 milyon dolar yatırım yapıldığını kaydeden Günal, “Tiyatro ağırlıklı bir yapı olan Garajİstanbul artık konser ve performans ağırlıklı gidecek; tiyatro da sürecek. 1000 kişilik kapasiteyle genç sanatçılara alan yaratacağız. Canlı performansların çoğunlukla rock ve yabancımüzik olduğu Beyoğlu eğlence kültürüne pop getireceğiz. Sertab Erener, Kenan Doğulu gibi Taksim’de pek sahne almayan isimler konser verecek” diye konuştu.


‘HAZIR RUHSAT OLMASI ŞANS’

Son dönemde gelen vergiler ve düzenlemelerle Taksim’de eğlence sektörünün zorlandığını hatırlattığımız Sağanak da “Riskli bir yatırımyaptık gibi görünebilir ama reklamcı diliyle ‘mor ineği’ yakaladık. Bu değişim sürecini göğüsleyebiliriz. Riski aldık” dedi. Sağanak, şöyle devametti: “İçkili mekân ruhsatı almanın zorlaştığı bir dönemde hazır ruhsatı olan bir yer başlıbaşına şans. Garajİstanbul’u ‘Beyoğlumekânı’ standardının üstüne çıkaracağız.” 


ETİLER’DE EĞLENCE İKİ KAT PAHALI

Beyoğlu’nda mekân kalitesini yükseltirken, fiyatta belli bir limiti aşmayacaklarını söyleyen Çağrı Günal, “Özel günler hariç Beyoğlu’nda konser biletinin üst limiti 100 TL. Nişantaşı ve Etiler’de bu rakamı 2 ile çarparsınız” dedi. Mekânlardakiler hariç Türkiye’de yılda 10 bin konser yapıldığını aktaran Günal, “Bunların 1500’ü biletli. 


Diğerleri halk konseri gibi organizasyonlar. Dünyaca ünlü yıldızların Türkiye’deki konserlerinde bilet pahalı ama buraya gelirken istedikleri para da Avrupa’nın herhangi bir yerinden yüzde 20-50 daha fazla. Çünkü Türkiye’de geçecek zamanda Avrupa’da 2 konser yapabilir. Malzemeler TIR’larla karayolundan geliyor” diye konuştu. 


‘TT ARENA'DA ARTIK KONSER OLMAZ’

Günal, Madonna konserinden sonra Galatasaray’ın stadyumu Türk Telekom Arena’nın zemininde oluşan sorunla ilgili “Orada zemin konsere müsait değil. Artık olmaz” dedi. Konser için kulübe 250 bin dolar ödendiğini belirten Günal, şöyle devam etti: “Zaten bu para kulübe az geliyor. Saraçoğlu’nda bu nedenle konser yapmıyoruz. Fenerbahçe’nin kapısını çaldığımızda, bir yönetici ‘Bu parayı kulübe ben vereyim, siz başka yere gidin’ dedi.” 


TİYATROCU ÇİFT 2005’TE KURDU

Garajİstanbul’u ünlü tiyatrocu çift Övül-Mustafa Avkıran, sanatçılara bağımsız bir mekân sunmak için 2005’te yaratmıştı. Çift, Galatasaray’daki mekânda faaliyetini sürdüren markayı kasımda sattı.


Menekşe Ataselim/Habertürk


Geri Dön