26 / 04 / 2024

Talas Başakpınar'da 'arsanızı ve tarlanızı satmayın' uyarısı!

Talas Başakpınar'da 'arsanızı ve tarlanızı satmayın' uyarısı!

Resmi Gazete’de Talas ilçesine bağlı Başakpınar bölgesindeki bazı mahallelerin kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildiğinin yayımlanmasının ardından Başakpınar’da, “Arsanızı ve tarlanızı satmayın” şeklinde yapılan çağrılar dikkat çekti.



Resmi Gazete’de Talas ilçesine bağlı Başakpınar bölgesindeki bazı mahallelerin kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildiğinin yayımlanmasının ardından Başakpınar’da, “Arsanızı ve tarlanızı satmayın. Gün değerli arazilerin Başakpınarlı’da kalma günüdür.” şeklinde yapılan çağrılar dikkat çekti.


Resmi Gazete’de bir süre önce yayımlanan kararname ekinde Kayseri’nin Talas ilçesine bağlı Başakpınar Yıldıztepe, Harman, Mevlana Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kenstsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildiği açıklandı. Alınan karara göre, söz konusu alanlar içerisinde belediyelere devredilen hazineye ait taşınmazlar da kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yöelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda takip edilecek bu uygulama Başakpınarlılar’ı harekete geçirdi. Konuyla ilgili olarak bazı Başakpılarlılar, sosyal medya başta olmak üzere değişik alanlarda örgütlenerek,”Vatandaşa Arsanızı satmayın çağrısı yapıyor.

 “TOKİ PROJESİ HAYAT BULACAK”

Alınan bu karar ile  TOKİ  projesinin de yeniden hayat bulacağını belirten mahalle sakinleri, bu çalışama ile bölgede yakın zamanda hareketliliğin oluşmasını beklediklerini belirterek, “Resmî gazetede yayınlanan ve krokisi verilen TOKİ alanı (Taşlık mevkii) olan yerde arsası olanlar özellikle arsanızı ve tarlanızı satmayın. Gün değerli arazilerin Başakpınarlı’da kalma günüdür.” yönünde çağrı yapıyor. Bazı Başakpınarlılar’da arazilerin yabancılara satılmaması gerektiğini savunarak, “Eğer bu yapılırsa bölgede komşuluk ilişkileri de, örf ve adetler de biter.” şeklinde görüş belirtmeleri dikkat çekti. 


Kayseri Olay


Geri Dön