27 / 04 / 2024

Talas Belediyesi inşaat firmalarını uyardı!

Talas Belediyesi inşaat firmalarını uyardı!

Talas Belediyesi’nden ilçede faaliyet gösteren inşaat firmalarına kış aylarındaki beton dökümüyle ilgili uyarı geldi. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu konu hakkında açıklama yaptı...



Talas Belediyesi’nden ilçede faaliyet gösteren inşaat firmalarına kış aylarındaki beton dökümüyle ilgili uyarı geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, normal hava koşulları olan +5 ile +30 derece arasındaki sıcaklıklarda dökülen betonun kış aylarına girilmesi nedeniyle durdurulduğunu belirtti. Başkan Palancıoğlu, kış mevsiminde hava sıcaklık-larının normal beton dökümüne uygun olmayacağından 1 Aralık 2014 ile 1 Nisan 2015 tarihleri arasında yasaklandığını söyledi.

Buna rağmen beton dökmek isteyen firmaların çalışmalarına devam edebilmeleri için kış aylarındaki beton dökme kurallarına uymaları gerektiğinin altını çizen Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu: "TS 1248 standardı olan ’Anormal Hava Şartlarında Betonun Hazırlanması Dö-kümü ve Bakımı kurallarına uygun olmak şartıyla beton atmak isteyen firmaların yapı denetimi firmaları (yapı denetimsiz bina inşaatlarında ise teknik uyguluma sorumluları) nezaretinde ve denetim firmasının (yapı denetimsiz bina inşaatlarında ise teknik uygulama sorumlularının) idaremize bildirmeleri gerekmekte. Aksi halde fenni mesul veya yapı denetim firmasının beton dökümüne müsaade etmemeleri gerekmekte. Bu kurallara aykırı davranılması durumunda yürürlükteki mevzuata göre yapı denetim firmaları ve yapı müteahhitleri hakkında yasal işlem yapılacak"


Milliyet


Geri Dön