19 / 04 / 2024

Talas'ta çevreci kentsel dönüşüm başladı!

Talas'ta çevreci kentsel dönüşüm başladı!

Talaş Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan 11 adet kömürcü dükkanının yıkımını gerçekleştirerek, mahalledeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı.Başkan Rifat Yıldırım, açılan alana büyük bir park inşa edileceği müjdesini verdi...



Talaş Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan 11 adet kömürcü dükkanının yıkımını gerçekleştirerek, mahalledeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı. Yıkım için yıllardır mücadele ettiklerini belirten Başkan Rifat Yıldırım, açılan alana büyük bir park inşa edileceği müjdesini verdi.


Şehrin girişi en önemli siluet Talaş Belediyesi, bir donem vatandaşların odun kömür ihtiyaçlarının giderilmesi için yapılan, daha sonra amacı dışında kullanılan ve görüntü kirliliğine neden olan kömürcü dükkanları sorununa bir son verdi. 23 bin metrekare alan içerisinde bulunan 11 adet kömürcü dükkanı, hukuki problemlerin çözülmesinin ardından yıkıldı. 


Yıkımın Talaş ın güzelleşmesi için yapılan önemli bir çalışma olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Rifat Yıldırım. "Bir şehrin girişindeki siluet, o şehirle ilgili en önemli imajdır" dedi. Talaş ın, bu iş yerleriyle çok kötü görüntü sergilediğini vurgulayan Başkan Yıldırım. "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu işi çözmek için uğraştık. Bu arada şunun altını çizmek istiyorum ki. anlayış gördüğümüz esnaf da. anlayışsızlık gördüğümüz esnaf da var" diye konuştu. 


Yıkılan iş yerlerinin yerine yapılacak çalışmayla ilgili de bilgi veren Başkan Yıldırım. "Talaşımızın güzelleşmesini sağlayan Deliçay bölgesi, Erciyes Üniversitesi nden paraşüt iniş alanına kadar olan 2 kilometrelik mesafede şehrimizin en uzun yürüyüş parkurlarından birisi olacak. İnsanlarımızın doğal, yeşil bir doku içerisindeki yaşamı bir huzur ve keyiftir. 

Bahçelievler Mahallesi'nde, 23 bin metrekare alan içerisinde bulunan 11 adet kömürcü dükkanı, şehrin girişine yakışmayacak bir görüntü sergiliyordu. Önerilerimizi değerlendirirler ve buradaki dönüşümü de bir an önce gerçekleştirerek, şehrimizin siluetini ve yaşamını çok farklı hale getirmiş oluruz" ifadesini kullandı. Yıkımın ardından Bahçelievler Mahallesi'nde 40 bin. devamında Ycnidoğan Mahallesi'nde ise 30 bin metrekare alanda yapılacak olan Deliçay Yaşam Parkı nın çok fonksiyonel yapıda inşa edileceğini dile getiren Başkan Rilal Yıldırım, "Burada daha çok sosyal ve sportif bir yaşam alanı planlıyoruz. 

Örneğin, çocuklarımız için futbol sahası olacak. İhtiyaca göre insanlarımızın oturacağı, yürüyeceği ve keyif alacağı mekanlar olacak" dedi. 


Muhtar ve vatandaşlar da memnun Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Uğur Baltalı ise. modern binaların arasında kötü bir gorunlu oluşturan iş yerlerinin yıkılmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirterek. Talaş ın güzelleşmesini sağlayan Başkan Rifat Yıldınm'a teşekkür etti. Mahalle sakinlerinden Hasan Er soy da. binaların arasında bulunan iş yerlerinin yol açtığı goruntu ve gürültü kirliliğinin sona erdiğini söyledi. Başkan Yıldırım dan bir an önce parklarına kavuşmayı istediklerini belirten Ersoy, yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetini dile getirdi. • DHA Bu bölgedeki yıkım alanı dışındaki lum alanlarda çevreyi canlandırmıştık, inşallah en kısa surede burasını da yeşil dokusuyla vatandaşlarımıza kazandıracağız. Yeşil, modern ve gelişen Talaş ın yakışmayan unsurlarını bir bir ortadan kaldırıyoruz" diye konuştu. 


Sosyal ve sportif bir park planı Kömürcüler Sitesi nin yıkılmasıyla esnafı mağdur etmediklerini belirten Başkan Yıldırım, "Daha güzel bir site yaparak binalarını teslim ettik. İnanıyorum ki bu çevrede oturan vatandaşlarımız daha keyifli bir ortamda yaşadıklarını hissedecek. Bu güzelliğin içerisinde, hemen yanı başımızda bir de cami iaşaatı başlıyor. Talaş ımız her gün gelişiyor ve kalkmıyor. Dönüşüm yapılması gereken eski sanayi sitesindeki mülk sahiplerine de çeşitli önerilerde bulunduk.


Posta Gazetesi 


Geri Dön