23 / 04 / 2024

Talas'ta 'Kampüs Lise' kuruluyor!

Talas'ta 'Kampüs Lise' kuruluyor!

Kayseri Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ilçedeki ilk ve ortaöğretimde görevli bin 450 öğretmene yeni yıl hediyesi olarak flaş bellek verdi. Başkan Yıldırım, 'Kampüs Lise' uygulamasıyla Talas'ın eğitimde marka haline geleceğini söyledi...




Kayseri Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ilçedeki ilk ve ortaöğretimde görevli bin 450 öğretmene yeni yıl hediyesi olarak flaş bellek verdi. Başkan Yıldırım, 'Kampüs Lise' uygulamasıyla Talas'ın eğitimde marka haline geleceğini söyledi. 


Başkan Yıldırım ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, öğretmen ziyaretlerine Bilge Kağan ve Şehit Nuri Aydın İlköğretim Okulu ile başladı. Eğitimin her zaman destekçisi olduklarını belirten Başkan Yıldırım, öğretmenlerin yeni yılını kutladıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, yerel yönetimler olarak belediyelerin eğitimle ilgili yasal bir sorumluluğu bulunmadığını anlatarak, "Buna rağmen bu iş belediyenin, şu iş belediyenin değil demeyerek, imkanlarımız ölçüsünde her türlü hizmeti okullarımıza vermeye çalışıyoruz." dedi. 


Belediye olarak, eğitimin fiziki ve sosyal sorunlarının çözümüne katkı sağladıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, "Talas'ta Başakpınar bölgesinde, projesi balkanlık tarafından yatırım programına alınması için milletvekillerimizin gayret ettikleri 'Kampüs Lise' uygulaması Talas'ı eğitimde önemli bir yapıya kavuşturacak. Eğitimde ilçemiz için en asli proje olarak baktığımız 180 bin metrekare alan üzerine kurulacak Kampüs Lise 10 bin öğrenci kapasitesiyle hizmet verecek. Talas'taki liselerde böylelikle ilköğretime dönüşecek ve eğitimde çok iyi bir yapıya kavuşacağız. Ayrıca, yaptığımız girişimler ve hayırseverlerimizin katkısıyla arsa sorununu çözdüğümüz 2 okulumuzun yapımı inşallah kısa sürede başlayacak. 3 ilköğretim okulunun yapımı da devam ediyor." diye konuştu. 


Başkan Yıldırım, öğretmenlerin de her zaman yanında olduklarını anlatarak, "Okulların açılmasında ve öğretmenler gününde her zaman eğitimcilerimizin yanındayız. Bugün de yeni yıl nedeniyle öğretmenlerimizi ziyaret ederek, onların en çok ihtiyaç duyduğu malzemelerden flaş bellek hediye ediyoruz. İnşallah faydalı olur." ifadelerini kullandı. 


Kırıkhan Olay


Geri Dön