28 / 03 / 2024

Talas'ta yapımı tamamlanan mesire alanında sona gelindi!

Talas'ta yapımı tamamlanan mesire alanında sona gelindi!

Talas'ın nüfus yoğunluğu bakımından önemli yerleşim alanlarından Mevlana Mahallesinde yer alan Halef Hoca Mezarlığı arkasında yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda başlatılan mesire alanı çalışmasında sona gelindi...



Talas'ın nüfus yoğunluğu bakımından önemli yerleşim alanlarından Mevlana Mahallesindeki Halef Hoca Mezarlığı arkasında yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda başlatılan mesire alanı çalışmasında sona gelindi. Alışılmışın dışında bir konseptle inşa edilen alanda vatandaşlar hem pikniklerini yaparken, hem de yaşam alanı ve sosyal donatılarla 

keyifli bir vakit geçirme imkanına kavuşacak. 


Birkaç ay önce başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, mesire alanının

doğal dokusu korunarak yapıldığını belirterek, 'Gelişen ve atak yapan modern Talaşta böyle alanlara ihtiyaç vardı" dedi. 


Başkan Yıldırım, buradaki kayalıkların Nevşehir'deki Peribacalarına benzediğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Doğal dokuyla yeni sosyal alanları buluşturduğumuzda ortaya vatandaşlarımızın hem piknik yapacağı hem de futbol, basketbol sahaları ve yürüyüş parkuruyla kendini doğaya bırakacağı yaşam alanı çıkacak. Aynı zamanda çocuklarımız için eğlenebilecekleri bir oyun alanı da yer alacak. Buradaki çalışma birkaç ay gibi çok kısa zamanda bitiriliyor. 


Vatandaşlarımız sosyal donatılarla stres atarken, kafeteryalar ve fırınları da kullanarak dilediğini yiyebilecek imkanına sahip olacak. Ama burada mangal yakılmayacak. İnşallah birkaç hafta içerisinde hizmete girecek." Göreve geldiklerinde kişi başına düşen yeşil alan miktarının 3 metrekare olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, 'O zaman ki 30 bin nüfusa göre 3 metrekareyken, şimdi 120 bin nüfusa geldiğimizde ise 6,4 metrekareye yükselttik. Bu çok ciddi bir rakamdır. Bu anlamda biz yeşili hep koruduk, imar planlarındaki yeşil alanı hep artırdık. Bu çalışmalar Kayserimizin güzel dokusuna katkı sunacaktır" ifadelerini kullandı.


Ülker Kayseri Gazetesi


Geri Dön