28 / 03 / 2024

Talat Köksal: Ordu'da kentsel dönüşüm hızlıca uygulanmalı!

Talat Köksal: Ordu'da kentsel dönüşüm hızlıca uygulanmalı!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Talat Köksal, Ordu’nun kentsel dönüşümde geç kaldığını açıkladı. Başkan Talat Köksal, kentsel dönüşüm projesinin Ordu’da hızlı bir şekilde uygulanması gerektiğini de sözlerine ekledi.



2015 yılında başlaması planlanan ancak açılan davlar deniyle beklemede kalan kentsel dönüşüm projesi, Danıştay’dan gelecek olan kararı bekliyor. Ordu Mimarlar Odası Başkanı Talat Köksal, yaklaşık 1 yıldır mahkeme sürecinde olan kentsel dönüşüm projesinin Ordu’ya faydalı olacağını söyledi. Talat Köksal, Altınordu ilçesinde Düz Mahalle’de ve Yeni Mahalle’de uygulanacak olan kentsel dönüşüm projeler kapsamında riskli olarak belirlenen alanlarda kentsel dönüşümün uygulanacağını hatırlattı. Başkan Köksal, şehrin düzgün planlaması ve meydana gelebilecek bir doğal afette hasarların aza indirilmesi amacıyla proje sürecinin hızlandırılması gerektiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:


“Ordu’nun büyükşehir olmasıyla birlikte gündeme gelen kentsel dönüşüm projesinde diğer illere göre bizler çok geri kaldık. Bizden sonra kentsel dönüşümü gündemine alan iller, projelerine başladılar. Fakat biz mahkeme sürecini bekliyoruz. Kentsel dönüşümde hem vatandaşların hem de belediyelerin fedakar olması lazım. Eğer yaşanabilecek bir şehir oluşturmak istiyorsak, bunu hep birlikte başarmalıyız. Herkes kendini düşündüğünde süreç kilitleniyor. Bu kilit de kolay kolay açılmıyor. Bu nedenle gelecek nesillere iyi bir şehir bırakmak için el ele vererek yaşanabilir, gezilebilir, betonlarla dolu olmayan bir Ordu inşa etmeliyiz.”


Kentsel dönüşüm projelerinin şehir için iyi olacak bir uygulama olduğunu kaydeden Köksal, “Şehrin düzgün planlanması için kentsel dönüşüm projeleri ilimizde güzel gelişmeler yaşatacak. İlçemize baktığımızda bir sahil, bir de Boztepe’miz var. Biz turizmde gelişmek istiyorsak, farklı yaşam alanları oluşturmalıyız. İlimize gelen turistler binaların aralarında kaybolmamalı. Daha güzel yeşil alanlar ve meydanlar yapıp, ilimizi cazibe merkezi yapmalıyız.” dedi.


Başkan Talat Köksal, Danıştay kararının açıklanmasından sonra kentsel dönüşüm projesinin Ordu’da hızlı bir şekilde uygulanması gerektiğini de sözlerine ekledi. 


Ordu Olay


Geri Dön