20 / 04 / 2024

Talimhahe'deki otel inşaatı bölgeyi savaş alanına çevirdi!

Talimhahe'deki otel inşaatı bölgeyi savaş alanına çevirdi!

Talimhahe'deki otel inşaatı bölgeyi savaş alanına çevirdi. Yollar yarıldı, kaldırımlar çöktü, dükanların ve otellerin duvarlarında derin çatlaklar oluştu. Her gün bir yerin zarar gördüğünü söyleyen çevre esnafı ve müşteriler tedirgin  



BEYOGLU'nun oteller bölgesi Talimhane'de inşaat kbusu var. Aydede Sokak'ta bir süredir otel inşaatı sürüyor. şžu günlerde de kazı çalışmaları yapılıyor. Ne var ki bu çalışmalar yüzünden koca bir semt tedirgin. Niye mi İnşaat nedeniyle yollar yarılıyor, kaldırımlar çöküyor, etraftaki dükkanların, otellerin duvarlarında yarıklar oluşuyor da ondan... Üstelik yetkililer bu olup bitenler karşısında hiç ama hiçbir şey yapmıyor. Tabii ilgililer ilgisiz kalınca, bölge esnafı da güvenliklerinden endişe duyuyor.

MÜşžTERİLER KORKUYOR
Özellikle otel inşaatının yanındaki dükkanların ve otellerin işletmecileri çok tedirgin... Zira zararları büyük... çatlaklar her geçen gün daha da büyüyor, duvarlar ikiye ayrılıyor, merdivenler çöküyor ama bir Allah'ın kulu da gelip 'Burada neler oluyor' demiyor, işte yetkililerin bu duyarsızlığı bölge esnafını isyan ettiriyor... 'Bir süredir devam eden otel inşaatı tüm esnafın korkulu rüyası haline geldi. Her gün başka bir yer zarar görüyor. Bir bakıyoruz duvar yarılmış, bir bakıyoruz camlar kırılmış. Kimse inşaata karşı değil. Ancak çalışmaların çevreye zarar vermeden, güvenlik önlemleri alınarak yürütülmesi gerekir. çevredeki zarar giderek büyüyor. Tabii müşterilerimiz de tedirgin oluyor' diyen esnaf, yetkililerin soruna el koymasını bekliyor.

Habertürk/Olcayto Okur


Geri Dön