23 / 04 / 2024

Talimhane projesi kamulaştırılan binaların yıkımıyla başladı!

Talimhane projesi kamulaştırılan binaların yıkımıyla başladı!

Bursa´da yıllarca konuşulup da bir türlü gerçekleştirilemeyen Talimhane Bölge Projesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan binaların yıkılmasıyla start aldı



Bursa´da yıllarca konuşulup da bir türlü gerçekleştirilemeyen Talimhane Bölge Projesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan binaların yıkılmasıyla start aldı. Yıkım çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa sürede tamamlanacak projeyle bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dört bir yanında sürdürülen sosyal donatı alanlarına, Talimhane bölgesinde yapımına start verilen park ve spor sahası da ekleniyor. Bursa’nın her köşesinde hayata geçirilen hizmetleriyle kenti baştan başa yenileyen Büyükşehir Belediyesi, hizmet zincirine Yıldırım İlçesi’nde de yeni halkalar eklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mollaarap Mahallesi’ndeki Talimhane bölgesinde yapılması planlanan çalışmaları yıkım işlemiyle başlattı. Başkan Altepe’ye, başlatılan yıkımlar sırasında Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Genel Sekreter yardımcıları Bayram Vardar ve Mustafa Altın da eşlik etti.


“Yıllardır konuşulan hayaller gerçek oluyor”

Bursa´da yıllarca konuşulan Talimhane Bölgesi Projesi´nin yıkımlarla başlatılmış olduğunu belirten Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın yaşanabilir, çağdaş bir spor kenti olması için yıllardır konuşulan ancak yapılamayan hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Burası da park düzenlemesi, yürüyüş yolları, spor alanları, yüzme havuzu ve diğer düzenlemelerle birlikte bölgenin cazibe merkezi olacak. Alanın kuzey tarafındaki müze de bölgeyle birleşmiş olacak" dedi. 


Başkan Altepe, çalışmaları kısa sürede tamamlamak istediklerini vurgulayarak, “Kağıt üzerinde spor alanı olarak görülen parseldeki metruk binaları boşaltıp, çevre düzenlemeleriyle güzel bir park alanı ve suni çim sahanın bulunacağı bir mekan oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Başkan Altepe, bölge halkının gece gündüz rahatlıkla yararlanabileceği güzel bir aktivite alanının Yıldırım’a kazandırılacağını ifade etti. Talimhane’de yapılacak park ve spor sahası, Mollaarap, Umurbey ve Yenimahalle’de yaşayan vatandaşlara hizmet verecek.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ


Geri Dön