28 / 03 / 2024

Talip Kahraman kimdir?

Talip Kahraman kimdir?

Uzun yıllar, ödediği yüksek vergilere rağmen ortaya çıkmak istemeyen, ismi açığa çıktıktan sonra da art arda Ankara’nın vergi rekortmeni olması nedeniyle adını duyuran Talip Kahraman’ı herkes bono zengini olarak tanımlıyor...




Talip Kahraman kimdir?


Talip Kahraman İnşaat A.Ş'nin sahibi Talip Kahraman 1936 yılında Rize İkizdere'de doğdu. Eğitim hayatını burada tamamlayan ve üniversiteye gidemeyen Kahraman, askerliğinin ardından müteahhitliğe soyundu. Müteahhitliğe 1965’te Artvin’de başladı. Şirketini ise 1983 yılında kurdu.


Devlete çok sayıda iş yaptı. Parasının kaynağı sanayi inşaatları olarak gösteriliyor. PTT tesisleri, Telekom binaları, Fenerbahçe Stadyumu, birçok ilde DSİ’nin sulama inşaatları, fabrikalar, barajlar yaptı. 2001 yılından itibaren de turizm sektörüne girdi. Aldığı arazilere turizm tesisleri yaptı ve kiraya verdi.


İki yıl üst üste Gelir Vergisi rekortmeni olan Talip Kahraman’ın ilginç bir özelliği de bulunuyor. Kahraman’ın yurtdışında yaptığı hiçbir iş yok. Yakınları, Kahraman’ın yurtdışında 1 liralık dahi yatırım yapmak istemediğini ve ‘100 katrilyonum olsa, dışarıya çıkarmam. Ben bu varlığımı bu ülkede kazandım ve yine ülkeme harcarım’ dediğini belirtiyorlar. Kahraman’ın vergi rekortmeni olması yaptığı her işi kayıt altına almasına bağlanıyor. Yakınları ayrıca Kahraman’ın yardımsever kişiliğine de dikkat çekiyorlar. Çocuk esirgeme kurumlarına ve yaşlılarevi gibi pek çok kuruluşa her zaman yardım götürdüğünü, Ramazan ayında da en az 500 aileye erzak yardımı yaptığını belirtiyorlar.


5 çocuk ve 15 torun sahibi olan Talip Kahraman, 78 yaşında 8 Ocak 2014 tarihinde hayata gözlerini yumdu. 



İşadamı Talip Kahraman vefat etti!






Geri Dön