27 / 04 / 2024

Tamamı banka kredisiyle ev almak hayal oldu!

Tamamı banka kredisiyle ev almak hayal oldu!

Tamamı banka kredisiyle ev almak isteyenlerin hayali suya düştü! Konut kredilerinde yüzde 25, ticari kredilerde de yüzde 50 peşinat şart koşuldu. Parası olmayan kredi alamayacak



Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Bankalardan artık konutun fiyatının tamamını ya da evin değerinden fazlasını kredi olarak çekmek mümkün olmayacak. Ekonomi yönetiminin 'Frene basın' uyarısına rağmen kredi artışı süren bankalara getirilecek tedbirler de netleşti.

2010'DAN GEçERLİ
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), konut kredilerine yüzde 25, ticari kredilerde de yüzde 50 oranında öz kaynak koşulu getirmişti. Bu karara göre; 1 Ocak 2011'den itibaren cebinde parası olmayanlara yüzde 100'ün üzerinde konut kredisi kullandıran bankalar uyarılacak.

Konut kredilerine getirilen yüzde 25 öz sermaye zorunluluğu arsa ve tarla kredilerinde de uygulanacak. 2010'un son günlerinde açılan ancak kullanılmayan kredilerde, yeni teminat oranları aranacak. BDDK, bankaların ilk çeyrekte kullandırdığı taşıt, konut ve ihtiyaç kredilerine bakacak, frene basmayan bankaların yeni şube talepleri askıya alınacak. Bu arada kredilerdeki BSMV de artacak.
Takvim


Geri Dön