25 / 04 / 2024

Tamer Kalıp ve İskele, Rusya pazarına giriyor!

 Tamer Kalıp ve İskele, Rusya pazarına giriyor!

Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türk cumhuriyetlerindeki inşaat projelerinde faaliyetlerini sürdüren Tamer Kalıp ve İskele, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Ağustos’ta Rusya’ya yaptığı ziyaretle birlikte normalleşen ikili ilişkilerin etkisiyle gözünü Rusya pazarına dikti.



Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türk cumhuriyetlerindeki inşaat projelerinde faaliyetlerini sürdüren Tamer Kalıp ve İskele, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Ağustos’ta Rusya’ya yaptığı ziyaretle birlikte normalleşen ikili ilişkilerin etkisiyle gözünü Rusya pazarına dikti. Küresel ölçekte prestijli birçok projede yer aldıklarının altını çizen Tamer Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Tamer, son dönemde Rusya pazarına ilgi duyduklarını, yeni dönemle birlikte ilk etapta Moskova’da temsilcilik açacaklarını söyledi. Rusya’da sektörel açıdan önemli bir potansiyel bulunduğunu hatırlatan Tamer, diğer bölgelerdeki etkinliklerini, yapacakları çalışmayla Rusya’ya taşımaya hazırlandıklarını anlattı. 


İnşaat kalıpları ve iskele sistemlerini 1977 yılından beri üreten Tamer İskele ve Kalıp Sistemleri, ağırlıklı olarak tünel kalıp sistemleri ve endüstriyel kalıp sistemleri odaklı çalışıyor. Firma, son dönemde inşaatlarda güvenlik konusunda öne çıkan iskele sistemlerini de temel ürünlerden birisi olarak hizmete sunuyor. Tamer İskele ve Kalıp Sistemleri’nin, Kuzey Afrika’nın yanı sıra Ortadoğu ve Türk cumhuriyetlerinde de faaliyet gösterdiğini anlatan Ekrem Tamer, Rusya ile ikili ilişkilerde girilen yeni dönemin, çok sayıda Türk şirketinin bu ülkede proje üstlenmesine yol açacağını aktardı. 

Bu kapsamda firma olarak diğer ülkelerde olduğu gibi Rusya’da da Türk şirketlerinin en önemli çözüm ortaklarından birisi olmayı beklediklerini dile getiren Ekrem Tamer, Rusya lideri Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı “Türkiye şirketleriyle ilgili kısıtlamaları kaldırıp, orta vadeli ticari projeleri hayata geçirerek, 2016-2019 orta vadeli programı hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerini hatırlattı. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ilişkilere verdiği önemi dile getirmesinin Rusya’da iş yapmak isteyen Türk firmaları için önemli olduğunu vurgulayan Tamer, şunları kaydetti: “Bu gelişmeler gösteriyor ki artık Türk şirketleri Rusya ile daha fazla iş yapacak. Her iki liderin açıklamaları ilişkilerin eski seviyenin de üzerine çıkarılması yönündeki kararlılığı gösteriyor. Bu durum kuşkusuz Rusya’nın alt ve üst yapı alanında başlatacağı yatırım hamlesindeki pastayı da büyütecek.” 


Dünya Bölge


Geri Dön