26 / 04 / 2024

Tamer Özyurt: Ak&Nmerkez yıl sonunda satışa çıkacak

Tamer Özyurt: Ak&Nmerkez yıl sonunda satışa çıkacak

Özyurtlar İnşaat, bugüne kadar 3 bin 500´e yakın konut projesine imza attı...



Bugüne kadar 3 bin 500´e yakın konut projesine imza atan Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, "Bizden konut alanlar yatırım için değil oturmak için alıyor. Bu nedenle hayata geçirdiğimiz projelerde kiralık ev bulmak zordur. Biz başkaları gibi hayalet şehir değil, yaşayan şehirler yapıyoruz" dedi. Bahçeşehir - Boğazköy hattında Tasarımcılar Sitesi, Esenyurt´ta Tasarımcılar İş Merkezi, üç etaptan oluşan Gardencity projesi, Esenkent - Bahçeşehir arasındaki Ntepe Evleri ve yine Esenyurt´ta yapımı süren Ntowers´la inşaat sektöründe iyi bir yer edinen Özyurtlar İnşaat, yeni projelerle önümüzdeki dönemde büyümesini sürdürecek.

Garden City III kazandırdı
Yapımı süren projeleri hakkında da bilgi veren Tamer Özyurt şunları söyledi:
"320 konuttan oluşan Garden City I ve 270 konutan oluşan Garden City II´nin büyük ilgi görmesi ve kısa sürede satılması üzerine 400 konuttan oluşan Garden City III´ün inşasına 2009´un Aralık ayında başlandı. Şuanda yüzde 85´i satıldı. Projede 1+1, 2+1 ve 3+1´den oluşan konutlar bulunuyor. Gördüğü ilgiden dolayı konutlar daha inşa aşamasında değerlenmeye başladı. 1+1´ler 67 bin liradan satışa sunulmuştu. Şuanda fiyatı 77 bin liraya kadar çıktı. 2+1´lerin fiyatı da 97 bin liradan başladı. Şuanda 117 bin liraya kadar yükseldi. Şuanda elimizde 15 tane 2+1, 70 civarında da 1+1 kaldı. Garden City III, 2011´in sekizinci ayında teslim edilecek."

Ntepe´nin de Garden City III ile aynı zamanda satışa çıktığını ifade eden Özyurt, "Ntepe, Esenyurt´la Bahçeşehir´in kesiştiği noktada yer alıyor. Çok merkezi bir lokasyonu var. Ayrıca Bahçeşehir´deki konutların üçte bir fiyatına satışa çıktık. Satışa sunulduğumuz dört gün içinde projenin yüzde 80´i satıldı. Bunda fiyat politikamızda etkili oldu. Bahçeşehir gibi bir yerde 1+1 konutu 57 bin liradan, 2+1´i 97 bin liradan, 3+1´i ise 157 bin liradan sattım. Şuanda projenin yüzde 50´si bitmiş durumda" açıklamasında bulundu.
Müşteri memnuniyeti yüksek

Diğer projelerinde olduğu gibi Ntepe´nin de daha yapım aşamasında kazandırdığını ifade eden Tamer Özyurt sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim 57 bin lirayla satışa çıktığımız 1+1 konutların fiyatı şuanda 107 bin lira. 97 bin lirayla sattığımız 2+1´lerin fiyatı bizde olmadığı için ikinci elde 220 bin liradan el değiştiriyor. 3+1´lerse 300 bin -350 bin liradan el değiştiriyor. Bizden konut alanlar daha yapım aşamasında kazanıyor, onlar kazandıkça biz de mutlu olmaya devam ediyoruz. Bu nedenle bizim her yeni projemizden ev alanların yüzde 30´u geçmişteki müşterilerimizdir."

İşyerleri satışa çıktı
Ntepe projesinde 400 konutun yanı sıra 40 ofis, 40 tanede dükkanın bulunduğunu ifade eden Özyurt, "İşyerlerini bir hafta önce satışa çıkardım. Büyük talep geliyor. İlk hafta iki ofis iki de dükkan sattım. 80 metrekarelik ofisler 150 bin lira ile 180 bin lira arasında satılıyor. 40 metrekare ile 3 bin metrekare arasında değişen işyerleri de 200 bin lirayla 2.5 milyon lira arasında alıcı buluyor" şeklinde konuştu. Özyurt´un verdiği bilgiye göre Ntepe´de bulunan 400 konutun şuana kadar 350´si satılmış durumda. Ellerinde sadece 50 tane 1+1 bulunuyor. Yapımına 2009´un 12. ayında başlanan. Ntepe 2011´in dokuzuncu ayında teslim edilecek.

En büyük proje Ntowers
Şuana kadar yaptıkları en büyük konut projesi olan Ntowers hakkında da bilgi veren Özyurt şunları söyledi:
"Ntowers, sekiz blokta 2030 konuttan oluşuyor. Dip fiyatlarla satışa başladık. Aşama aşama fiyatları yükseltiyoruz. 1+1 konutları 57 bin lira, 2+1 daireleri 87 bin lira gibi çılgın bir fiyattan sattık. 3+1´lerde ise fiyat 180 bin lira ile 220 bin lira arasında değişiyor. Beşinci ayda lansmana çıktık ve şuana kadar yüzde 50´si satılmış durumda. Teslimatı 2011´in Aralık ayında yapacağız. Bizden konut alanlar oturmak için alır. Bu nedenle hayalet şehir değil, yaşayan şehirler yapıyorum. Yaptığım projelerde gece ışıkların yandığını görmek beni mutlu ediyor."

AVM ve rezidans yapacak
Özyurtlar İnşaat, alışveriş merkezi ve rezidanstan oluşan karma bir projenin yapımına daha başlıyor. Ak&Nmerkez adını taşıyan proje Esenyurt´un tam merkezinde inşa edilecek. Akın Holding´le birlikte hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılacak olan Ak&Nmerkez´in 25 katlı 7 bloktan oluşacağını belirten Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, "Akmerkez modelinde bir yer olacak. Alt kısmı tamamen alışveriş merkezi, üst kısmıysa rezidans olacak. Konutlara alışveriş merkezinin içinden geçilecek" dedi. Tamer Özyurt´un verdiği bilgiye göre Ak&Nmerkez´de 200 civarında mağaza, 1500 de konut bulunacak.

Fiyatlar süpriz
Satışa bu yılın sonunda süpriz fiyatlarla çıkacaklarını ifade eden Özyurt, "Biz beyaz yakalılara ve mavi yakalıların üst kısmına hitap eden bir kuruluşuz. Ak&Nmerkez´le hitap ettiğimiz kesime yüksek fiyatlı değil, ama kaliteli konut sunmuş olacağız. Daha estetik ve güzel evler olacak" diye konuştu. Projenin adının özellikle Ak&Nmerkez olarak seçildiğini belirten Özyurt, "Projeyi Esenyurt´un tam merkezinde inşa ediyoruz. Akın Holding´le hasılat paylaşımı yaptık. Dolayısıyla onun Ak´ını bizim `N´ markamızı aldık ve ortaya Ak&Nmerkez çıktı" açıklamasında bulundu. Ak&Nmerkez ile birlikte aslında alışveriş merkezi yatırımcılığına da soyunmuş olduklarını dile getiren Özyurt, 200 mağazadan oluşan çarşıda hipermarketin yanı sıra büyük bir yapı marketin ve bowling salonu gibi eğlence alanlarının da olacağını anlattı.

Neyzen zincir olacak
İnşa sektöründe hızlı bir büyüme gösteren Özyurtlar, ilk göz ağrısı yapı markette de atağa kalkıyor. Ticarete 20 yıl önce Esenyurt´ta 20 metrekarelik bir nalburiye dükkanında adım atan daha sonra onu 600 metrekarelik bir yapı markete dönüştüren Tamer Özyurt, bu alanda da büyümeye kararlı. Neyzen adı verilen yapı marketin Özyurtlar İnşaat kadar Esenyurt ve civarında faaliyet gösteren pek çok kuruluşa hizmet verdiğini belirten Özyurt, "Bu yılın sonunda itibaren Neyzen´i de zincir haline getireceğiz. Yaptığımız her projenin altında mutlaka Neyzen´e yer ayıracağız. 2011 yılında 1500 metrekare ve üzerinde faaliyet gösteren en az üç şubemiz olacak" diye konuştu. Tüm bu işleri yaparken bir taraftan da taklitleriyle mücadele ettiklerini belirten Tamer Özyurt, Esenyurt ve civarında kendileriyle ilgisi olmayan bazı kuruluşların `Özyurtlar´ adını kullanarak konut sattığını ifade etti. Özyurt, herhangi bir ortaklarının olmadığını belirterek vatandaşları bu konuda uyardı.
Tebernüş Kireçci

Geri Dön