19 / 04 / 2024

Tamer Özyurt: Esenyurt'ta yaşananların sorumlusu firmalardır!

Tamer Özyurt: Esenyurt'ta yaşananların sorumlusu firmalardır!

1,5 yıldır cehennem ateşlerinin yandığı Esenyurt’ta proje geliştirmeye çalıştıklarının altını çizen Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Esenyurt imar sorunun uzamasının sorumlularının firmalar olduğunu söyledi…



23 yılda 7 bin aileyi ev sahibi yapan Özyurtlar İnşaat, bugün Çırağın Sarayı’nda yeni satışa çıkardığı konut projeleri,  yılsonu hedefleri ve sektöre ilişkin bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Esenyurt’ta abartıldığı kadar bir sorun olmadığını ve sorunun da bu kadar uzamasının sebebinin firmalar olduğunu belirtti. 


Esenyurt’ta 1,5 yıldır cehennem ateşleri yanıyor

1,5 yıldır cehennem ateşinin yandığı bir ortamda proje geliştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Özyurt, “1,5 yıldır Esenyurt’ta sorunlar devam ediyor. Sorun diyorum ama bölgede abartıldığı kadar büyük bir sorun yok aslında. İrade eksikliği var. Esenyurt Belediyesi suçlandı, Büyükşehir Belediyesi suçlandı ama bence suçlu firmalardır” dedi.


Firmalar işin suyunu çıkardı

Esenyurt’ta yaşanan sorunların bu kadar çok uzamasında sorumluların firmalar olduğuna dikkat çeken Özyurt, “Firmalar artık bu işin suyunu çıkardı. Bin daire üretebilecekleri bir arazi için 2 bin konutluk maket yapıp sattılar. Sonrasında da bu olaylar patlak verdi. Bunda belediyelerin bir suçu yok. Şu anda yeni imar planı askı sürecinde. Yeni imar planı onaylandıktan sonra firmalar yeni plana göre projelerini tadilat ruhsatıyla revize edebilecekler” diye konuştu.


Bin dairenin parasını iade ettik

Esenyurt’taki imar sorunundan dolayı Ntower ve Nmerkez projelerinde toplam bin dairenin parasının müşteriye iade edildiğini vurgulayan Özyurt” Ntower’da 865, Nmerkez’de ise 500 konut revize ettik. Yani yaklaşık bin 300 daire revize oldu. Bunlardan 300 tanesi müşteriye farklı katlardan daire vererek telafi ettik ama bin tanesinin parasını iade ettik” dedi. 


Yaşanlara rağmen Esenyurt’ta yola devam 

Tüm yaşanan sorunlara rağmen Esenyurt’a yatırım yapmaktan vazgeçmeyeceklerini ifade eden Özyurt, “2 yıldır cehennem ateşlerinin yandığı Esenyurt’ta varız ve olmaya da devam edeceğiz. C ve D grubuna  proje üretiyoruz.  Bu fiyat ve kalitede İstanbul’un başka yerinde proje geliştirmek imkansız. O nedenle Esenyurt’ta yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.


Esenyurt’un en büyük projesi yolda

3 yeni projeyi daha hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Özyurt, Esenyurt’un en büyük projesini inşa edeceğiz dedi. 


Almanlarla Antep’e giriyor

Memleketi Antep’te bir proje hazırlığı içinde olduklarını açıklayan Tamer Özyurt, “Antep projemi bir Alman ortak ve Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri ile geliştireceğiz. Projenin yılsonu tanıtımını yapmayı planlıyoruz. Proje Antep’te Sinpaş’ın Antepia projesinden sonra bölgenin en büyük projesi olacak. Yaklaşık 800 bağımsız birimden oluşacak” ifadesinde bulundu.


Bayrampaşa’ya otel

Bir diğer yeni yatırımlarını ise Bayrampaşa’ya yapacaklarını açıklayan Tamer Özyurt, “Kentsel dönüşümü desteklemek adına biz de Bayrampaşa’da bir geliştirmeye karar verdik. Aslında Bayrampaşa projemiz konut olacaktı ama belediye ile görüşmelerimiz sonucunda bölgede turizm yatırımının az olduğu kanaatine vardık ve projeyi otele çevirdik. Bayrampaşa projemizin ruhsatını aldık ay sonu inşaatına başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

Araplar'dan Esenyurt'a yoğun ilgi

2013’ün ilk 8 ayında yabancıya yaklaşık 150 bağımsız birim sattıklarının altını çizen Tamer Özyurt, “Esenyurt’a yabancıların özellikle de Arapların ilgisi oldukça yoğun. Biz Nisan ve Mayıs aylarında  satılarımızın yüzde 50’sini yabancıya yaptık. Ortadoğu’da yaşanan krizden dolayı bu oran şu an yüzde 10 civarında. İlk 8 ayda toplam 150 bağımsız birimin satışını gerçekleştirdik. Biz şirket olarak yabancıya toplu satış yapmaya karşıyız. Çünkü ben ihtiyaç sahibi insana konut üretiyorum ve herkes faydalansın istiyorum” dedi. 

Ortadoğu'da yaşananlar konut fiyatlarını düşürür

Ortadoğu'da yaşanan krizin konut fiyatlarını aşağıya çekeceğini söyleyen Özyurt, "İnşaat, tekstil ve eroin; bu 3 sektör her zaman risklidir. Ortadoğu'da yaşanan bu kriz de Türkiye'de konut fiyatlarının düşmesine neden olacaktır. Biz Özyurtlar olarak C ve D grubuna konut üretiyoruz. Fiyatlarımız zaten uygun. Bu kesimin savaşta da krizde de konut ihtiyacı oluyor. O nedenle biz şirket olarak Ortadoğu'da yaşanan krizden çok etkilenmeyiz diye düşünüyorum" şeklinde konutu.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön