28 / 03 / 2024

Tamer Özyurt: Hem ekonomi hem gayrimenkul sektörü büyür!

Tamer Özyurt: Hem ekonomi hem gayrimenkul sektörü büyür!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapan Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, 'Seçimin ilk turda sonuçlanması ekonomi açısından çok önemli. Halk bir kez daha oyunu istikrardan yana kullandı' dedi.



Türk halkının dün ilk defa sandığa giderek Cumhurbaşkanını seçtiğini söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Öncelikle yeni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanı kutluyor, sonuçların ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Seçimin ilk turda sonuçlanmasının çok büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Özyurt, “Türk halkı sandığa giderken öncelikli olarak ekonomiyi dikkate alıyor. Seçim sonuçları halkın oyunu bir kez daha istikrardan yana kullandığını göstermiştir. Ortadoğu ve Basra Körfezi’ nde bu kadar karışıklık yaşanırken, Ortadoğu ve Basra’nın coğrafi konum olarak tam kalbinde yer alan Türkiye’de istikrarın bir kez daha tasdiklenmesi, halkın liderinin arkasında olması o bölgelerdeki yatırımcıları Türkiye’ye çekecektir. Seçimlerin hemen sonrasında birkaç hafta içerisinde ekonomideki bu hareketlilik ciddi anlamda hissedilecektir, Ortadoğu ve Basra’dan gelecek ciddi yatırımlar kendini gösterecektir’’ diye konuştu.



“Ertelenen talep alıma dönüşür”


Gayrimenkul sektöründe Aralık ayından bu yana ertelenen bir talebin söz konusu olduğunu ifade eden Özyurt, “Bu talep artık alıma dönüşür. Ben önümüzdeki kısa dönemde gayrimenkul sektöründe ciddi bir sıçrama bekliyorum. İç piyasalar için de önemli olan politik istikrar olması durumudur. Cumhurbaşkanı seçiminde de aynı beklenti hakim olduğu için, istikrarın korunması piyasada kısa sürede alımlara olumlu yansıyacaktır. Bu nedenle Sayın Erdoğan’ın ilk turda seçilmiş olması iç piyasayı pozitif yönde etkiler” açıklamasında bulundu. 



Geri Dön