29 / 03 / 2024

Tamer Özyurt: Kanal İstanbul işsizliğe çare olur!

Tamer Özyurt: Kanal İstanbul işsizliğe çare olur!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Başbakan Tayyip Erdoğanın bugün açıkladığı Çılgın Proje Kanal İstanbul, 10 bilerce kişiye sağlayacağı istihdamla işsizliğe çare olacak. Ayrıca ekonomiyi de canlandıracaktır dedi



Ntowers, Ntepe, Nmerkez ve Garden City projeleriyle 5 binden fazla aileyi ev sahibi yapan Özyurtlar Şirketler Grubunun Başkanı Tamer Özyurt, Başbakan Tayyip Erdoğanın bugün açıkladığı Çılgın Proje Kanal İstanbulun 10 binlerce kişiye sağlayacağı istihdamla işsizliğe çare olacağını söyledi. Detayları henüz netleşemese de projenin hayata geçmesi durumunda ekonomiye pozitif etkisi olacağını ifade eden Özyurt, Bir kere işsizlik azalacak. İş bulan insanlar hayat standardını yükseltmek için çalışacak. Ya yeni bir eve çıkacak ya da kendisine ev alacak. Zaten inşaat sektörü 50 alt sektörü harekete geçiren bir alan. Bu nedenle ekonomiye olumlu etkisi çok fazla dedi.

Kentsel dönüşüm hızlanır
Bunun dışında Kanal İstanbulun kentsel dönüşüme de büyük etkisi olacağını ifade eden Tamer Özyurt, Gecekondular yıkılacak, kanalın etrafında sağlıklı, modern binalar yükselecek diye konuştu. 

 


Geri Dön