28 / 03 / 2024

TANAP, 6 projeye 14 milyon TL fon sağlayacak!

TANAP, 6 projeye 14 milyon TL fon sağlayacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, geçtiği güzergah üzerindeki 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak. TANAP ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları'yla geçtiği yerlerdeki yerleşimlere olumlu bir katkı sağlayacak.



Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), geçtiği güzergah üzerinde yürütülen Sosyal ve Çevresel Yatırım amaçlı 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak.


Azerbaycan’ın Şahdeniz-2 Sahası’ndan çıkarılan doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), güzergahı üzerinde bulunan yerleşimlere olumlu bir katkı sağlamak amacıyla planladığı ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’nı uygulamaya başladı.


1850 km’lik uzunluğuyla Türkiye’de 20 il, 67 ilçe ve yaklaşık 600 köyden geçen TANAP, doğrudan yatırım yapmak istediği ve programın öncelik alanları arasında yer alan 6 projeye 14 milyon lira kaynakla destek olacak.


Sözleşmeler kapsamında, 2019 yılında tamamlanması planlanan projeler ve uygulayıcı kurum ile kuruluşlar şöyle sıralandı:


Habitat Derneği - HABİTAT Sosyo - Ekonomik Kalkınma Programı,

Öğretmen Akademisi Vakfı - Öğretmenin İzinde,

Eskişehir Seyitgazi Belediyesi - Eski Köy Okulları Hayat Buluyor, Frig Vadisi Canlanıyor,

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı - Eğitime Uzanan Yol Projesi,

Türkiye Kalkınma Vakfı - Karadeniz Bölgesi’nde Arıcılığın Kırsal Dezavantajlı Nüfus İçin Gelir Getirici Ekonomik Bir Faaliyet Olarak Geliştirilmesi ve Entegre Organik Yumurta Tavukçuluğu.


TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında destek almak isteyen diğer kurum ve kuruluşlar için uygulanacak Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması kapsamında Hibe Duyuruları Şubat 2017 itibariyle yayınlanacak. Bu kapsamda belirlenen kurallar çerçevesinde alınan başvurular değerlendirilerek başarılı bulunan projelere TANAP tarafından fon desteği sağlanacak.


Dünya


Geri Dön