29 / 03 / 2024

TANAP'ta 15 konsorsiyum ön yeterlilik aldı!

TANAP'ta 15 konsorsiyum ön yeterlilik aldı!

Toplam bin 800 kilometre uzunluğunda ve 10 milyar dolar olarak hesaplanan boru hattının inşaatı ivin aralarında Limak, Fernas, Teklen, Akfel ve Yüksel gibi Türk şirketlerinin de bulunduğu 15 şirket ya da ortaklık, yatırım için 'yeterli' bulundu.




Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesinde (TANAP) kritik eşik aşıldı. Toplam bin 800 kilometre uzunluğunda ve 10 milyar dolar olarak hesaplanan boru hattının inşaatı ivin aralarında Limak, Fernas, Teklen, Akfel ve Yüksel gibi Türk şirketlerinin de bulunduğu 15 şirket ya da ortaklık, yatırım için 'yeterli' bulundu. 

HANGİ ŞİRKETLER SIRADA? 

Ön yeterlik alan müteahhitler şöyle: Alsim - Techno Eng. - Atayol, Bonatti, Consolidated Contracting, Fernas İnşaat, KazStroyService OGCC JSC - Akfel, Max Streicher, PPS Pipeline Systems - Habau - Özaltın İnşaat, Punj Lloyd - Limak İnşaat, Saipem, Sicim - Yüksel İnşaat - Akkord Industry Construction, Sinopec International Petroleum Service, Spie Capag, Techint Compagnia Tecnica Internazionale (Techint E&C Europe), Tekfen İnşaat, Zakhem International Construction - STFA İnşaat - Larsen & Toubro.


HaberTürk


Geri Dön