18 / 04 / 2024

TANAP'ta güzergah açma çalışmaları devam ediyor!

TANAP'ta güzergah açma çalışmaları devam ediyor!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesinde güzergah açma ve dizgi çalışmalarının eş zamanlı olarak devam ettiği bildirildi.



TANAP'tan yapılan açıklamaya göre, boru depolama alanlarının kaynakla birbirine bağlanması için yaklaşık 10 ton ağırlığında ve 12 metre uzunluğundaki çelik boruların inşaat sahasına nakli sürdürülüyor. 


Yaklaşık 4,5 ay önce gerçekleştirilen temel atma töreniyle başlayan inşaat çalışmalarında bir aşamanın daha geride kaldığı belirtilen açıklamada, bin 850 kilometrelik boru hattının 56 inç çapındaki bölümündeki güzergah açma ile "stringing" olarak adlandırılan dizgi çalışmalarının eş zamanlı olarak devam ettiği kaydedildi. 


Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz-2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğalgazın Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşınmasının amaçlandığı TANAP'ın temel atma töreni 17 Mart 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'nin katılımıyla Kars'ta gerçekleştirilmişti. 


TANAP kapsamında ilk gaz akışı 2018'de gerçekleşecek, başlangıç için yıllık 16 milyar metreküp olacak taşıma kapasitesinin, kademeli olarak önce 24 milyar metreküpe, ardından 31 milyar metre küpe çıkarılması hedefleniyor. 


Ankara 24 Saat


Geri Dön